- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- хума и кисело мляко
Вчера реших да си направя маска с хума ... прибавих и кисело мляко без да знам какво ще се получи и какъв ще е резултата ... След маската кожата на лицето ми изглеждаше страхотно ... и днес преди да си направя пак реших да видя дали има добри отзиви за тази маска и даже дали съществува ?! Прочетох обаче че не било хубаво да се смесват кисело мляко и хума защото хумата била-основа а киселото мляко-киселина и по някакъв начин се неутрализирали ... сега ме е страх да си направя пакИначе ви я препоръчвам горещо ! Много хубаво става лицето ... само дето ...
![]()
И аз веднъж си направих маска на лицето с хума и кисело мляко, защото бях чувала много добри отзиви за нея и след това кожата на лицето ми беше като, че ли по-глатка. Аз не мисля, че би могла да ти навреди. Все пак в нея се слага малко кисео мляго(една или две лъжици някъде), пък и мои приятелки си правят редовно такива маски. Но също така не е хубаво да си правиш маска на лицето всеки ден. Аз си правя един път седмично някъде, само, че моята маска за лице е с мандарина и мирише много вкусно.![]()
You only see what your eyes want to see
How can life be what you want it to be?
You're frozen, when your heart's not open!!!
и аз по принцип си правя на седмицата веднъж .. но ми излезнаха някакви пъпчици .. сега останах малки белези и си ги заличавам с тази маска ... действа и избелващозатова ще си я направа и днес и чакк другата седмица ... да не вземе да ми се "неутрализира" нещо
![]()
Аз съм си правила такава маска много пъти.Изобщо с нищо не вреди.Лицето наистина става по - гладко,но не е много ефектна (поне при мен така беше).Иначе и аз я препоръчвам,да я пробате.![]()
Ами аз казвам че има ефект пък не споделям цялата процедураПървоначално написано от FiRe_LaDy
![]()
1.Почиствам си лицето със тоалетни трици(от аптеката 30-40ст.) и зехтин.Смесвам малко зехтин и тоалетни трици и търкам на лицето търкам търкам после мия
2.Правя си маската с хумата и киселото мляко.Седя докъто не изсъхне.
3.Мажа си лицето със зехтин вместо крем.
И лицетоо е ослепително![]()
Уау! Зехтин по лицетоПървоначално написано от Sea Goddess
до сега не съм пробвала точно за лице, но на косата върши добра работа
![]()
Сега по темата:
Тази маска и аз съм си я правила и наистина е много добра, само че много изсушава кожата и после трябва доста мазане с кремчета, но иначе е СУПЕР! Иначе за тази т.н. "неутрализация" не съм чувала. Казвали са ми обаче, че хумата не трябва да се докосва до желязо, защото си губи свойствата. Не знам доколко е вярно товаама аз за всеки случаш си бъркам маската с пластмасова лъжичка
![]()
Аэ съм си правила от хума и прясно мляко и съм доволна.С кисело мляко ,не съм пробвала,но не мисля,че има нещо лошо.И все пак не прекалявай.Прави си 2-3 пъти в седмицата,но не и всеки ден![]()
[size=7][b][u]fosse cos
И аз съм си правила такава маска и останах супер доволна.Наистина кожата ми стана по-гладка.Сега от време на време пак си я правя.![]()
А бе отдавна, беше тъжна вечер.
Поредната... Да знаех само аз,
че в утрото не ще те видя вече,
че ще бъдеш мъничка звезда...
Да и аз съм я правила - гласувам ЗА.Иначе моя метод за хубава кожа е :
МЕД и Бадемово масло.
Мажа си лицето с мед и го втривам като крем при самото нанасяне.След което го оставям да " изсъхне" = чувствам лицето си опънато.При редовна употреба ( 2-3) пъти седмично ефекта е страшен.
Бадемовото масло /четох/ сгъстява и миглите когато се намаже в/у тях.Аз го правя от скоро и ще ви кажа ако има ефект.
Иначе и на лицето е мн хубаво - после изглежда мн свежо.
Бети,много ще те папкам! / Ни мога да пофяфам!!!!
Не виждам лошо в това, че при смесването на хума и кисело мляко се получава неутрален продукт- все пак на повечето козметични продукти пише "с неутрално Ph". Щом този продукт ти понася добре- позлвай го. Аз също от време на време прибягвам до успотребата му, защото изглажда добре кожата![]()
Не съм я пробвала, ама щом казвате че е хубава, ще взема и аз да я пробвам
Аз си бях правила една с хума, мед и белтък. Смесват се белтъка и 1-2 лъжички хума и докато бъркате се прибавя една лъжичка мед. След това слагате и седите 10-20 минутки. Ама на мене лицето ми не понесе много добре тая маска. Лек обрив по бузите имах, след това отмина, де. За това повече няма да си я правя. Бях чела една с кисело мляко и 1/3 краставица. Настъргвате краставицата в млякото и след това нанасяте. Стоите 10 минути и отмивате.![]()
а тая маска с кисело мялко и хума помога ли за пупките
а пупките маха лии иначе