.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 68
    Супер фен Аватара на DoctorSatan666

Сивите хора от черно белия град

Погледнете тези хора... Познавате ли ги?

http://i.imgur.com/HLdhrW7.jpg
    http://i.imgur.com/EHHX8nK.jpg
    http://i.imgur.com/pAycySZ.jpg

Всеки ден се разминавате с тях, хвърляте им един бърз поглед, и после изчезват в мъглата... стават просто незначителни обекти - поредната опаковка от валфа, която настъпвате по улицата, поредния надраскан уличен гюм....

http://i.imgur.com/Qnt0IoR.jpg
    http://i.imgur.com/HlVnT5t.jpg
    http://i.imgur.com/U3eaR5G.jpg

А осъзнавате ли... какво се крие зад тези празни погледи в този момент? Каква ли мисъл и емоция преминава там? "Ще трябва да изведа кучето, да платя тока, да купя салам от Биллата", "Много ме е яд задето така се получи"?

http://i.imgur.com/yV5wqdE.jpg
    http://i.imgur.com/0E9l0jg.jpg
    http://i.imgur.com/Xcfwq9m.jpg

А в по-дългосрочен план, каква ли трагедия стои зад всичко това? Какви мечти, какви цели, каква е същността под тези дрехи и гримове? Има ли нещо изобщо там?

http://i.imgur.com/mACpSsb.jpg
    http://i.imgur.com/LIh4uZP.jpg
    http://i.imgur.com/cNO5bRf.jpg

А осъзнавате ли ... че вие сте също като тези хора? Някъде тръгнал на път, изгубен в своите игри на сенки... Осъзнавате ли, че вие сте просто настъпена опаковка от вафла в очите на същите тези? Разпознахте ли се?
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-12-2013 на 11:27

Мега фен
    докторе в много от твоите постове все чувствам някаква тъга.............. (не знам, може и да се бъркам)

Мега фен Аватара на Chacho
    Не заговаряте ли понякога тези хора. Особено бедните и бездомните често имат доста за разказване. Когато им давам пари, обичам да ги разпитвам за живота им и изведнъж се разгръщат интересни неща под вафлената опаковка.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Голям фен Аватара на besso
    В 9-та ли живееш? Познах една от жените на снимките и е доста жизнерадостен човек по принцип. Може би не хората са сиви, а ти си сив.

"Жизнерадостните" са "най-сивите" от всичките.

ПП: Темата се оказа провал... Никой не схвана основната идея. Вероятно моя беше грешката, понеже поднесох темата като критика.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-13-2013 на 00:56

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Всеки ден се разминавате с тях, хвърляте им един бърз поглед, и после изчезват в мъглата... стават просто незначителни обекти - поредната опаковка от валфа, която настъпвате по улицата, поредния надраскан уличен гюм....
    А осъзнавате ли ... че вие сте също като тези хора? Някъде тръгнал на път, изгубен в своите игри на сенки... Осъзнавате ли, че вие сте просто настъпена опаковка от вафла в очите на същите тези? Разпознахте ли се?

ето защо (е) по-добре да обичаш ближния, отколкото да (ти) е сиво

Само на мене ли ми прави впечатление , че не само на тези снимки , но по принцип на улиците много ама много рядко виждаме някой усмихнат човек ? без да има някой до него. Просто да си върви по улицата усмихнат. Лично аз не съм излизал извън границите на България , но мои приятели са и казват че навсякъде другата всички хора са усмихнати и просто само това ти повдига настроението. А как да се чувства човек като ги види тези "сиви" хора ?

Мега фен
    Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
    Лош Станчо, лош, лош !

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    ПП: Темата се оказа провал... Никой не схвана основната идея. Вероятно моя беше грешката, понеже поднесох темата като критика.
    Какво всъщност си е мислил доктора докато е писал горните си думи:
    "вие сте баси тъпанарите, никой не може да проумее идеите ми, вижда се че аз съм интелектуално над вас. Направих грешка и трябваше да пиша на много по-ниско ниво за да могат такива тъпи задръстени смотанячета да ми разберат темата................ но не мислех, че сте чак толкова тъпи."
    Последно редактирано от defender : 04-13-2013 на 20:25

Мега фен Аватара на RagioL
    В общи линии просветна какво имаш във предвид, но просто темата ми е безинтересна.

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Лош Станчо, лош, лош !

Колко е лесно да видиш кой какъв е по това какво е "видял". Моята идея заложена си е само моя и едва ли някой ще "види" това, което аз съм "видял". Това не е претенция за величие, а просто следствие от принципа за съответствието(между "гледащия" и "видяното"). Самият форум е наречен ТийнПРОБЛЕМ, така че нормално е хората тук да търсят проблеми във всичко.Всъщност повечето хора обичат да извъртат нещата по посока на някакъв проблем, така че после да си играят на даване на мнения, възмущения и т.н. Но това не ме интересува. Идеята ми съвсем не беше за това колко са фалшиви хората, нито беше критика в тази посока. И не в тази връзка намесих ВАС (пишещите тук).
    Вашето ежедневие протича също като на тези хора. Съвсем спокойно можеше вие да сте на тези снимки, или пък аз. И точно върху това исках да наблегна.... Колко сложен е светът на всеки един заснет човек, дори в един кратък миг. Едно парченце от огромен пъзел. А същевременно, вие сте малки парченца от нечии друг пъзел...Някой, с когото сте се разминали на улицата. И за вас, той е парченце от ВАШИЯ ПЪЗЕЛ. И всичко това се преплита в толкова огромен мащаб, на толкова много нива.

Естествено всеки видя различни неща в първия пост, това е съответствено на неговото си ниво. На някои им се привидяха тъжните лица, на други - хората, като вафлени опаковки. Всеки вижда това, за което е настроен да вижда. Към това нямам никакво отношение, още по-малко защото нечие самочувствие се е накърнило. Все пак това се отнася само за него си. Показателно е само дотолкова, че сочи нивото на човека. В този смисъл, изобщо не съм изненадан от глупостите на дефендър.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-14-2013 на 17:15

Мега фен
    докторе, с такива теми и стил, ще убиеш раздела бе братче. ..........

аз го вкарах в нокдаун, ама ти ще го довършиш
    Последно редактирано от defender : 04-14-2013 на 19:21

Пич тряя пробвам от твоята ганджа .... немоа да схвана смисъла на темата... хора като хора,майки,бащи,дъщери,сино ве,братя,сестри.... хора като всички нас,всеки тръгнал по своя път,всеки със своите проблеми и грижи...

Take a hit, man...

Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-15-2013 на 06:22

Мега фен Аватара на RagioL
    Не съм им фен на тия образи.

Голям фен Аватара на besso
    Очевидно имаш акъл, ама защо го използваш да се вкарваш във филми незнам... Цели ти трябват. Стани от тоя комп малко

Кой е казал че нямам цели?

И не знам кое определяш като вкарване във филми. Много е лесно да се скриеш зад чужди думи, идеи и мисли и живота ти да протече там някъде между капките, също като хората от снимките. И то само заради единия прост страх и конформизъм. Затова е толкова масово, понеже е по-удобно просто да се предадеш на тълпата, тъй като там всичко е определено - и живота, и мислите, и целите дори. Няма индивидуална еврика, няма собствено критично мислене... нищо. Остава само простичкия живот в човеко-мравуняка и всичките му договорки и пълнежи.
    Всъщност целите и мечтите са именно онзи виртуален прозорец, през който всяка една човеко-мравка гледа на света и себе си - и там тя има възможност да си се представя в най-лъскавите си дрехи. Но това е най-простичък атавизъм... И е характерен именно за онези, които се изживяват като незначителни в настоящето... затова и го компенсират с проекции в бъдещето.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-15-2013 на 17:46

Мега фен
    Като видиш лицата на старите хора на снимките и се замислиш как се изживяват като великани в бъдещето и можеш да умреш от смях. Щото тва са хората най-близко прегърнали смъртта и изживяли един смислен живот, макар по техните критерий. Па ти си бий морални чекии и си мисли за еврика.

Не знам как успя да ме свържеш с морал, след като в постовете ми няма нищо по тази тема. И чети по внимателно, никъде не съм казал кой като какъв се изживява(или ПреЖивява). Това така или иначе са само скучни данни и не носят никаква полезна информация (освен приложени по съответен начин, съобразен с контекста). Те изразяват принципа, но не са самия принцип. По важното е наличието на "ПреЖивяването" при всеки като форма на възприемане на реалността, идентифициране с нея и оттам вече преминаваща в много по-сложни процеси - изграждане на една комплексна вътрешна система от механизми, от която само малка част е съзнателна. Там е "пъзелът"... за всеки той е различен, но общия принцип е валиден. Така че дали ще си редиш пъзели с парченца младежки мечти, или със старчески чувства за пълноценен живот, няма значение.

Съмнявам се да попиеш нещо от написаното... най-много да го прочетеш по диагонал, да ти се закачат очите тук-там за нещо, и после да си реагираш както си знаеш - с твои си думички, мисли и пълнежи ... с твои си парченца от твоя пъзел. А смешното е че те дори не са твои, също както всички останали "смислени животи" и "критериите" за тях, като такива...

Мега фен
    абе докторе, не схвана ли, че те само те изпробват и ти пускат въдички

ПП: ама как ме кефи да се изразявам в твоя "нестил" по твоята "неглава".
    Последно редактирано от defender : 04-15-2013 на 22:11

Мега фен
    Няма нищо за попиване. Тъжния факт е, че и ти си същото малко сиво човече. Не мисля че живееш кой знае колко по-различен живот от другите човечета. А това какво си мислиш е ирелевантно. Щото в края на деня важат делата, мислите и идеите са безсмислени, просто думи и фрази, нищо повече.
    И естествено че ще ти отговарям с мой си мисли и фразички. Светът има една истина - моята.

Мега фен
    докторе, а какво мислиш за атентата в Бостън, според правилата на твоята философия.....................
    Последно редактирано от defender : 04-16-2013 на 11:18

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    докторе, а какво мислиш за атентата в Бостън, според правилата на твоята философия.....................
    Мисля ,че се осраха с това преувеличаване по новините.
    Те трима умрели.... и мен кво ми пука ? Мислите ли,че българските национални трагедии съпроводени с много повече жертви се представят по ТВ в Америка или някъде? Но , защото е Бостън ... да бяха 1 000 000 жертви от ядрен зрив..
    Последно редактирано от klimatronik : 04-17-2013 на 17:41

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си