Не знам как успя да ме свържеш с морал, след като в постовете ми няма нищо по тази тема. И чети по внимателно, никъде не съм казал кой като какъв се изживява(или ПреЖивява). Това така или иначе са само скучни данни и не носят никаква полезна информация (освен приложени по съответен начин, съобразен с контекста). Те изразяват принципа, но не са самия принцип. По важното е наличието на "ПреЖивяването" при всеки като форма на възприемане на реалността, идентифициране с нея и оттам вече преминаваща в много по-сложни процеси - изграждане на една комплексна вътрешна система от механизми, от която само малка част е съзнателна. Там е "пъзелът"... за всеки той е различен, но общия принцип е валиден. Така че дали ще си редиш пъзели с парченца младежки мечти, или със старчески чувства за пълноценен живот, няма значение.
Съмнявам се да попиеш нещо от написаното... най-много да го прочетеш по диагонал, да ти се закачат очите тук-там за нещо, и после да си реагираш както си знаеш - с твои си думички, мисли и пълнежи ... с твои си парченца от твоя пъзел. А смешното е че те дори не са твои, също както всички останали "смислени животи" и "критериите" за тях, като такива...