- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Сивите хора от черно белия град
и кво свидетелствате "спящи богове".................. само обърквате хората, които не са добре запознати с материята. ............
ПП: а в кой форум свидетелставет, ако не е тайна
Последно редактирано от defender : 04-19-2013 на 20:55
Последно редактирано от defender : 04-19-2013 на 21:04
Слаб избор на думи от моя страна. Интересното е че писах по темата на база само първото мнение в нея(домързя ме да прочета другите). Иначе нямаше да си правя труда да пиша, иска мислене, а има къде къде по-приятни неща за правене.
Истината е че с годините си изградих подход към хората и го прилагам съвсем машинално. Т.е търсейки смисъл в дадено човешко деяние, решение, мисъл от няколко възможни причини отговора е винаги най-простата. А първия пост наистина беше написан с леко прокурорски тон, така че е логично що голямото ми его се почувства засегнато от вкарването му в рамка и отговора е ясен. Социопатия няква, на повечето хора им е кеф да ги слагат в категории, чувстват се добре в група, също като кравите.
На какво би ме уподобил, за да ме "видиш"? Ти си отговори сам на въпроса 3-2 реда по-нагоре.
На мене обаче ми е наистина интересно ти защо искаш да видиш света през очите на другите, да видиш какво има в главите им, и което е по-интересното какво ще стане след известно време в коя крайност ще се нахакаш, дали ще обикнеш "страдащото човечество" или хората ще се превърнат в пионки, в средство. Или ще потънеш в сивата посредственост?
ако истинският Бог Отец не беше в състояне на полусън то Той тогава едва ли щеше да бъде праведен ако отново допускаше да има беззаконие по света, не че благовестяваме повече от един Бог - понеже има само един единствен истински Бог в цялата безгранична за нас човеците вселена, но Той за съжаление се намираше в състояние на полусън от седмият ден досега, разбира се не по Негова вина, но просто такава е неизменната вселенска природа а оттам и съдба че винаги през първите 5-6 хилядолетия на всяка вечност Той изпада и се намира в състояние на непълна будност, поради което и Исус е казал да се молим, понеже именно добрите молитви са средството, чрез което Той може да бъде събуждан своевременно и дори напълно събуден много по-рано отколкото може да се окаже иначе/в противен случай, на доста места в Писанието се говори за хилядолетния полусън на истинският Бог Отец
"И почна да им говори с притчи: Един човек насади лозе(т.е. "посади" човечество), огради го с плет(т.е. положи да има пълна неприкосновеност у всеки човек), изкопа лин(т.е. и направи да има благодат/блаженство/благоденствие за всеки човек) и съгради кула(т.е. и създаде вярата като средство за осигуряване на цялото човечество), и даде го под наем на земеделците(т.е. и допусна там да има духовни служители/работници), и отиде в чужбина(т.е. и изпадна в състояние на хилядолетен полусън). И във времето на плода(т.е. и когато стана време за спасение) изпрати един слуга(т.е. един от своите доверени) до земеделците(т.е. до земните духовни служители/работници) да прибере от земеделците от плода на лозето(т.е. за да се осигури пълно спасение и изобилен живот за всички човеци). А те го хванаха, биха го, и го отпратиха празен. Пак изпрати до тях друг слуга(т.е. друг от своите доверени); и нему счупиха главата, и безсрамно го оскърбиха. Изпрати и друг, когото убиха; и мнозина други, от които едни биха, а други убиха. Още един имаше той, един възлюбен син; него изпрати последен до тях, като думаше: Ще почетат сина ми. А тия земеделци рекоха помежду си: Тоя е наследникът; елате да го убием, и наследството ще бъде наше. И тъй хванаха го и го убиха, и хвърлиха го вън от лозето. Какво, прочее, ще стори стопанинът на лозето? Ще дойде и ще погуби тия земеделци, а лозето ще даде на други(т.е. на достойни духовни служители). Не сте ли прочели нито това писание: - "Камъкът, който отхвърлиха зидарите, Той стана глава на ъгъла, От Господа е това. И чудно е в нашите очи"?" Марк 12: 1-11
в Писанието е пълно с такива пасажи, в които се говори за хилядолетната Божия "почивка"
"Така се заклех в гнева Си: Те няма да влязат в Моята почивка." Евреи 3: 11
не е ли сектантство(-то) когато след като е писано: "да обичаш ближния така добре както би обичал себе си на негово място"(Галатяни 5: 14), в същото време онези вярващи, които са чели и добре знаят това, продължават да проявяват (скрито) пренебрежение и презрение/(скрита) ненавист и омраза съдейки/обричайки безпощадно останалата част от човечеството и то заради някакви си най-жалки/примитивни злини като: горделивост, завист, ревност, лакомство, злоба, коравовратие, непокорство на чистата съвест, и пр.?!, та ето как и ти нищо добро не правиш за другите човеци, но само съдиш противно на Истината, било то твърдейки че нямало нужда от покаяние в вярата понеже нямало нищо ново под слънцето, или било то твърдейки че Бог Отец не е в състояние на полусън правейки Го лъжец по този начин, понеже Го изкарваш че едва ли не нарочно допуска да има беззаконние на света докато се намира в напълно будно състояние
"Ако речем, че не сме съгрешили(т.е. че вината е на Бог), правим Бога лъжец, и Неговото слово не е в нас." 1 Йоаново 1: 10
Последно редактирано от npp : 04-19-2013 на 21:41
"Затова се заклех в гнева Си, че те не ще влязат в Моето покоище"" Евреи 3: 11
Тук по думат "покоище" се разбира небесното царство .................... т.е. тук на земята сме в духовна бран, но там е покой, не че Бог спи хилядолетен сън или пък ние ще спим хилядолетен сън..........
Никъде не се говори че Бог спи хилядолетен сън ..................... но пък виж, какво е казано:
"Моят Отец досега работи, и Аз работя" (Иоан 5:17). ....................... Не може Бог да работи и да спи.
Последно редактирано от defender : 04-19-2013 на 21:42
Последно редактирано от defender : 04-19-2013 на 21:41
ние никога не сме твърдяли че истинският Бог се намира в състояние на хилядолетен пълен сън, но сме свидетелствували че Той се намира в състояние на хилядолетен полусън, което ознава че по някакъв макар и незнаен за нас човеците начин Той е дотолкова буден (до-)колкото поне да поддържа създанието/творението в неговата цялост така щото поне да не се разпадне на съставните си части(примерно елементарни частици), но виж как всички атоми, които са сплотени в молекули си остават сплотени, иначе сега нито тази планета щеше да я има, нито нас щеше да ни има, понеже телата ни са изтъкани от атоми сплотени в молекули, на всичкото отгоре в всеки от нас има: живот, съвест, съзнание/ум, мисловна сила, двигателна/мускулна сила, и т.н., неща които истинският Бог Отец влага и поддържа в нас, понеже Той не е напълно заспал, но е в състояние на полусън, иначе ако беше в напълно будно състояние, тогава сега едва ли щеше да има още беззаконие на света, понеже както вече казахме и по-горе, ако Той съвсем нарочно допуска да има беззаконие на света бидейки напълно буден в същото време, тогава Той би бил неправеден - просто няма как Той да е виновен за злото на света след като носи отговорност за цялото сътворено от Него творение, това е като да си цар на някаква основана от теб държава, понеже ако съвсем нарочно допускаш да има беззаконие в своето царство, тогава всички хора ще могат да докажат че вината е твоя и така ще имат основание да направят метеж против теб и дори да те накажат публично
Последно редактирано от npp : 04-19-2013 на 22:01
казано е, че Бог си почина в седмия ден - т.е. казано е ден, а не хилядолетия, казано е почина, а не спи................. друг е въпроса, че Бог няма нужда от почивка, това Той го казва заради нас хората, и то не за да почиваме и да спим в седмия ден, а за да го отдаваме на Бог т.е. вместо с ежедневните си задължения, тогава да се занимаваме с духовни дела (а не да спим).
отделно, че ако ти твърдиш, че Бог има нужда от сън и почивка, това означава, че ти противоречиш на Библията, че Бог е всемогъщ.
Последно редактирано от defender : 04-19-2013 на 22:07
това и правим, а и няма начин хем да сме Негови свидетели, хем да изопачаваме Неговото Слово, понеже тогава едва ли щяхме да можем да свидетелствуваме Неговата Истина, която и до ден днешен никой не може да обори, по което и си личи че не сме лъжливи свидетели, но че свидетелствуваме Истината от Бога, но ето как по-скоро ти следваше изопачени човешки предания досега, според които едва ли не Бог е виновен, или безумен/луд - но ние не те съдим, а целта на "нашето" Свидетелство е неправедните да бъдат водени към покаяние като най-вече от неправдата, която се върши в вярата
просто превода на Библията е несъвършен, понеже там където в Писанието пише че Той си е починал в седмият ден се има предвид че Той е изпаднал в състояние на хилядолетен полусън от седмият ден нататък, понеже староеврейските думи, особено онези на старозаветните библейски книги, са имали смисъл какъвто сегашните човеци няма как да узнаят особено когато не вярват правилно в истинският Господ Бог, понеже става въпрос за староеврейски думи използвани в специален духовен смисъл - нещо като особен преносен смисъл, плюс това ние не сме казвали че истинският Бог Отец има нужда от почивка, нито че Той не е (все-)могъщ за каквито и да е добри дела, но Той беше в състояние на хилядолетен полусън именно защото на земята почти нямаше истински праведни вярващи досега, които да вършат делата на Неговата Правда, които Той е определил за такива човеци - именно това е същинската причина за това дето Той се намираше в състояние на полусън в продължение на 5-6 хилядолетия досега считано още от след седмият ден, пък и ние вече не веднъж свидетелствувахме, и то при това специално заради теб, за това как в четвъртата заповед дадена чрез Моисей векове след седмият ден се казва как духовните служители трябва да освещават Божието създание/творение, понеже Той е изпаднал в състояние на полусън в седмият ден, иначе едва ли щеше да има нужда човеци да се грижат за онова, което самият Той едва ли щеше да пропусне да направи ако наистина беше напълно буден
"Помни съботния ден(т.е. винаги взимай/имай предвид времето, през което истинският Бог се намира в състояние на полусън), за да го освещаваш(т.е. за да освещаваш Божието Създание/Творение докато Той се намира в това състояние на непълна състоятелност да се погрижи съвършено за всички човеци/одушевени веднъж завинаги). Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела(т.е. принципно сте напълно свободни да вършите всичко, с което не се причинява каквото и да е зло на който и да е от човеците); а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог(т.е. обаче докато Бог се намира в състояние на полусън), да не вършиш никаква работа(т.е. да не пропускате да пазите и възстановявате Мирът, Чистотата, Неприкосновеността, Здравето, Добродетелта, Целостта и въобще Благодатта, които Бог е положил в Създанието/Творението така щото всички човеци да имат живот и да го имат изобилно), ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти(т.е. нито в дейностите си), нито чужденецът, който е отвътре вратите ти(т.е. в вярата); защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина(т.е. но от седмият ден нататък Той изпадна в състояние на хилядолетен полусън); затова Господ благослови съботния ден и го освети(т.е. за това Той (съз-)даде вярата така щото духовниците/духовните служители да освещават Създанието/Творението докато Той се намира в състояние на полусън)." Изход 20: 8-11
защо му е на Бог да прави от седмият ден цяла заповед написана с Собственият Му Пръст ако Той наистина просто си беше поминал за онези 24 часа и после се беше събудил напълно?!, защо да го прави ритуален за всички вярващи - нима е по-важно да обремени човеците с някакви ритуалистични чествания, вместо да им каже: "обичайте ближните си повече от себе си"?!
Последно редактирано от npp : 04-19-2013 на 22:29
абе братле ти и Библията я подмени, и я оскверни, че не била съвършена, само и само да е на твоето................... не искам такива свидетели..... ти свидетелстваш единствено себе си................. и което не ти отърва го скверниш и подменяш....................... такъв е бога които проповядваш и свидетелстваш.................. подменен. .................. нямам нужда от някаква нова истина.................. добре, че се роди ти, та да ни "свидетелстваш" истината.
Последно редактирано от defender : 04-19-2013 на 22:34
ние също въобще не искаме да си губим времето с непреклонни пред Истината дон-кихотовси и санчо-пансовски чешити, защото в същото време по света е пълно с милиони, които много повече биха приели Свидетелството от истинският Бог и истинският Исус и така нашият труд пак ще е много по-плодотворен отколкото ако свидетелствуваме Словото на сектанти, които съвсем непреклоненно не искат да се покорят на очевидната/фрапираща Божия Истина, понеже ние по-горе казахме как превода на Св. Писание не е съвършен, а не че самото Писание, но ето как ти отново изопачаваш Свидетелството от истинският Господ Бог наричайки изопачаващи и оскверняващи онези, чрез които То ти е свидетелствувано, а ето какво е писано:
"всякога се учат(сиреч, опърничавите в вярата), а никога не могат да дойдат в познание на истината." 2 Тимотей 3: 7,
"А тоя, който се поучава в Божието слово, нека прави участник във всичките си блага(сиреч, нека поне уважава) този, който го учи(или: от когото е чул или прочел Свидетелството от истинският Бог)." Галатяни 6: 6
няма значение чрез кого истинският Господ Бог свидетелствува Своето Слово, понеже който и да е той, важна е Ползата в истинският Господ Бог за всички човеци, а не само за някои
Последно редактирано от npp : 04-19-2013 на 22:54
Наистина малко ме вкара в стереотип и отсъди за мен по един пост, но пък вината за това е и моя, понеже поднесох темата като критика. Това са паразитни фрази останали от мои "отминали АЗ", и общо взето се старая да ги избягвам, но общото звучене си остава "прокурорско".
Въпросът беше по-скоро реторичен.
Интересно ми е, понеже това ме интересува и в самия мен, това рефлектира върху мен, на това и "резонирам". Не ме интересува очевидното(хора в различни ситуации), понеже очевидното е толкова малко и явно, а онова отвъд е мистерия, прикрита за всеки човек от самия него си. Не ме интересуват и самите хора, не съм съпричастен с техните животи. Интересуват ме в друг аспект - като средства за познаване на самия мен. Това го прилагам навсякъде, върху всеки.
Колкото до хората, за всеки могат да бъдат каквото човек пожелае, или каквото му е необходимо. Хората се проектират един върху друг... взаимно се "продават" и "купуват". Дали ще "продаваш" или "купуваш", и по колко, няма огромно значение. Какво ще бъдат хората за мен, това времето ще покаже.
http://i.imgur.com/Xcfwq9m.jpg
Този го знам май е учител в даскалото ми ама незнам може да се бъркам нещо![]()
Ne .