Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
Истината е че с годините си изградих подход към хората и го прилагам съвсем машинално. Т.е търсейки смисъл в дадено човешко деяние, решение, мисъл от няколко възможни причини отговора е винаги най-простата. А първия пост наистина беше написан с леко прокурорски тон, така че е логично що голямото ми его се почувства засегнато от вкарването му в рамка и отговора е ясен.
Наистина малко ме вкара в стереотип и отсъди за мен по един пост, но пък вината за това е и моя, понеже поднесох темата като критика. Това са паразитни фрази останали от мои "отминали АЗ", и общо взето се старая да ги избягвам, но общото звучене си остава "прокурорско".
На какво би ме уподобил, за да ме "видиш"? Ти си отговори сам на въпроса 3-2 реда по-нагоре.
Въпросът беше по-скоро реторичен.
На мене обаче ми е наистина интересно ти защо искаш да видиш света през очите на другите, да видиш какво има в главите им, и което е по-интересното какво ще стане след известно време в коя крайност ще се нахакаш, дали ще обикнеш "страдащото човечество" или хората ще се превърнат в пионки, в средство. Или ще потънеш в сивата посредственост?
Интересно ми е, понеже това ме интересува и в самия мен, това рефлектира върху мен, на това и "резонирам". Не ме интересува очевидното(хора в различни ситуации), понеже очевидното е толкова малко и явно, а онова отвъд е мистерия, прикрита за всеки човек от самия него си. Не ме интересуват и самите хора, не съм съпричастен с техните животи. Интересуват ме в друг аспект - като средства за познаване на самия мен. Това го прилагам навсякъде, върху всеки.
Колкото до хората, за всеки могат да бъдат каквото човек пожелае, или каквото му е необходимо. Хората се проектират един върху друг... взаимно се "продават" и "купуват". Дали ще "продаваш" или "купуваш", и по колко, няма огромно значение. Какво ще бъдат хората за мен, това времето ще покаже.