- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Сивите хора от черно белия град
Наистина малко ме вкара в стереотип и отсъди за мен по един пост, но пък вината за това е и моя, понеже поднесох темата като критика. Това са паразитни фрази останали от мои "отминали АЗ", и общо взето се старая да ги избягвам, но общото звучене си остава "прокурорско".
Въпросът беше по-скоро реторичен.
Интересно ми е, понеже това ме интересува и в самия мен, това рефлектира върху мен, на това и "резонирам". Не ме интересува очевидното(хора в различни ситуации), понеже очевидното е толкова малко и явно, а онова отвъд е мистерия, прикрита за всеки човек от самия него си. Не ме интересуват и самите хора, не съм съпричастен с техните животи. Интересуват ме в друг аспект - като средства за познаване на самия мен. Това го прилагам навсякъде, върху всеки.
Колкото до хората, за всеки могат да бъдат каквото човек пожелае, или каквото му е необходимо. Хората се проектират един върху друг... взаимно се "продават" и "купуват". Дали ще "продаваш" или "купуваш", и по колко, няма огромно значение. Какво ще бъдат хората за мен, това времето ще покаже.