Цитирай Първоначално написано от PainMonopoly Виж мнението
Това което на мен ми прави впечатление е, че повечето тревомани дори като им намекнеш, че това да пушат може да им вреди, ще ти скочат, че е "билка", "дар на природата", лекува рак, спин, глаукома, цирей на задника и като пушат стават безсмъртни, тъй като лекува всичко което имат. Истината обаче е, че можете и без това и че както казах това е лесен начин да си набавите удовлетворение, който в дългосрочен план обаче няма да ви донесе нищо, най-много да ви вземе нещо. Не ви казвам да не употребявате, а просто че можете и без това и ползите, които ви се въртят в главата от пушенето сами сте си ги преувеличили.
Някои хора имат нужда от оправдания пред себе си, затова така разпалено я защитават. Но за много от нас тя си е просто вредно удоволствие, без което можем, но не намираме смисъл да се лишаваме. Аз като пуша, не го права заради лечебните й свойства. В една по-зряла компания хората са честни със себе си и другите за причината. Просто сме по-тихи обикновено и не се набиваме толкова на очи.

Да забравим за тревата обаче. И без нея пак е пълно с хора, които пренебрегват развитието си за моментното удоволствие. Дали ще висят по баровете или пред компютъра, все им е много болно, като им намекнеш, че се занемаряват и си намират хиляди оправдания. Така и неориентираните тревоманчета. За мен това е проблем на характера, който марихуаната може само да изостри, но да създаде - трудно.