- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Давам фитнес безплатни съвети/програми (+продавам добавки на ниски цени)
Скоро ще ме удобряват като фитнес инструктор + имам около 5 години стаж в залата и обичам да помагам на хората , така 4е бих отговарял на всякакви въпроси които имате , а даже и програми съм склонен да правя , и да давам съвети за добавки ( също съм дистрибутор в http://healthstore.bg/ и ако има някакви амбицирани ще им дам скайп да се разбираме)
одобрят*
каква програма ще ми предложиш за качване на мускулна маса и сила ?
хранителен режим за качване с малко въглехидрати ?
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Иска6 да е без ваглехидрати за да ка4ва6 4иста мускулна маса ? ми не е тва на4ина пробвал съм го,На4ина е за оптимално развитие на мускулите за даден период време с следния хранителен режим - 50% ваглехидрати 35-40% протеин и другото полезни (по възможност) мазнини. Идеята е оба4е да не прекалява6 и да не се тъп4е6 като свиня , яж колкото ти се яде по 4 пъти на ден и виж за 2 седмици кво е станало, не би тряало да си ка4ил килограми за6тото мускулите се прават трудно , ако си ка4ил зна4и прекалява6 с калориите , ако си отслабнал тогава яж пове4е . ТОва оба4е не важи за Ектоморфите , ако си ектоморф може6 да си позволи6 да яде6 до пръсване и няма да стане6 дебел. При4ината поради която тряа да приема6 ваглехидрати е за6тото това е главната енергия с която хората функционират и се зареждат с Гликоген - който отговаря за силата и издържливостта
![]()
тряа с на4ина на хранене и трениране да ка4ва6 средно по 1 килограм на 2 месеца и половина , каи го 2. Ако ка4ва6 пове4е и не си на химия, зна4и са мазнини а не е идеята да се ка4ват мазнини нали така : ).
имаш грешка тука, бате ...
искам да видиш изследванията за ичерпване на гликоген и изчерпване на триглицериди при един човек-"една" дейности ще разбереш че тоя гликоген дето го знаехме че е главен източник се оказа не толкова главен ...
маркери : 26% гликоген срещу 30% триглицериди
с повече мазнини качваш масата много по-чиста, плюс това почивките между сериите може да са ти по-кратки, понеже имаш и по-добра силова издръжливост! но бих казал че високомазнината диета си е относително по-скъпа от високовъглехидратната, но пък ти се налага да ядеш по-малко като обем храна, понеже 1г мазнина - 9кал, 1 въглехидрат - 4кал
пълномаслените протеинови храни са идеални - кашкавали, сирена, яйца, месо с мас
зъбите също ще са ти здрави, кариесите изчезват ...
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
За силова издръжливост някакъв съвет?
Като за начало може ли снимка?
моята е 30-35 % белтъчини на ден около 300гр ( успявам да ги усвоявам) хаха
55-60 % въглихидрати
моите въглехидрати са много малко ... овесена трица сутринта, и 2-3 банана и 1-2 ябълки през деня
в най-богатия ден на въглехидрати не надвишават 1000ккал
а 1000 калории при диета 4000-5000 ккал дневно е 20-25%
имам 300-350г белтъчини - около 30%
останалото са масти - яйца, телешка мас и сланина (с месото), пълномаслени сирена и кашкавали, мега пълномаслено мляко над 6% масленост, сурови ядки ...
качва се!
пък като махна бойните спортове направо се късам от качване
друга диета е Войнската с нея постя нерелигиознопочива 2 седмици, свалих излишни 1-2 кила и силата не спадна, даже напротив, станах по силен (ориентирам се по железата) .. но и при нея не приемах много въглехидрати - 2 банана, 1 ябълка и 2 портокала
мисля да експериментирам със (само) станазолол 28 дена по 50мг орално, да видим кво ще стане, ако добавя лек стероид към такава свръхкалорийна диета, но се двоумя още .... до ся не съм стимулирал ... да не зема се нацепя кат кон, после да нямам лице да казвам на учениците си да не зобят![]()
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Здравей аз съм нов във фитнеса пък ми сложиха някаква програма може ли да ми кажеш дали става![]()
Понеделник - Гърди
1. Лежанка - Хоризонтална 3x10,10,8
2. Горна част - 3x10,10,8 (не пише машина и не го разбрах)
3. Долна част - 3x10,10,8 (не пише машина и не го разбрах)
4. Флайс - 4x12,10,10,8
5.Коремни...
Вторник - Гръб
1. Скрипец - предно - 3x10,10,8
2. Чукове - 3x10,10,8
3. Машина за гръб - 3x10,10,8
4. Гръбни преси - 4x12
Сряда - Ръце - Бицепси + Трицепси
Бицепси:
1. Лост - 3x10,10,8
2. Чукове - 3x10,10,8
3. С дъмбели седнал - 3x10,10,8
Трицепси:
1. Френско - 3x10,10,8
2. Скрипец прав - 3x10,10,8
3. Скрипец със въже - 3x10,10,8
4.Коремни...
Четвъртък - Рамо
1.Предно - 3x10,10,8 (не пише машина и не го разбрах)
2. Задно - 3x10,10,8 (не пише машина и не го разбрах)
3. Средно - 3x10,10,8 (не пише машина и не го разбрах)
Петък - Крака
1.Предно бедро - 3x10,10,8
2. Задно бедро - 3x10,10,8
3. Напади - 3x10,10,8
4. Прасец - 3x10,10,8
Живота е рисуване без гума за триене...
МОМЧЕ СЪМ !
За пръв път ли ще влизаш в зала? Ръст,тегло?
Ааа, 71,5 кг значи. Щото за някой който е 55-65 кила може да е тежка,ама за по-атлетичен пич е поносимо натоварването![]()
За слаби хора е направо самоубийство да тренират по нея. Според мен добре избрани упражнения до четвъртъка и петъка. За четвъртък не се разбира какво точно правиш,а за петъка както някои ти писаха в бибитайма няма клекове или легпреса или хакен клек поне. С клек или легпреса като първо упражнение щеше да е още по-добре. Но да видим и какво ще каже авторът на темата за програмата ти.![]()
няма клекове, няма тяга .. ама има по цели 6 изолирани упражнения за ръце .. wtf ???
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Виж са хода на фитнес от 2 месеца и 1,2седмици след около 6 меса според теб какъв ще е резултата ? Това прави 8 месеца общо. 3 пъти в седмицата - Понеделник, Сряда и Петък тренирам по една програма, която ми дадоха - гърди, гръб, рамо, бицепс, трицепс и накрая корем, а тези всички упражнения ги правя с лека тежест и повечко повторения и общо 4 серий. Също така се ограничавам от вредните храни като тестено, пържено, газирано и т.н. Кардио немога да права, защото фитнеса има 2 пътечки, които са до 80кг, а и там влизат само жени и прочие, мъже рядко влизат, или ако влизат, влизат за да вземат гира 1кг или подобно...Та аз съм 183см 93кг. ИСКАМ ДА МИ КАЖЕШ СПОРЕД ТЕБЕ ЕЙ ТАКА Г/Д КАКЪК ЩЕ Е РЕЗУЛТАТЪТ ??? НЕЩО ОРЕЛЕФЕНО, НЯКОЛКО КИЛЦА СМЪКНАТИ ДА/НЕ И КОЛКО ПРОСТО КАЖИ НЕЩО БЕ ЧОВЕК...И в една друга тема питах, никой не казва бе човек... не предсказвали бъдещето бе... ай поне ти кажи ей така горе долу пфффф.....:@@:@питай ако има нещо неточно
момче казваме ти, то не става за кратко време тва .. а и не искаш да тренираш здраво, това па значи че става още по-бавно!
кво се форсираш, сърди се на себе си!
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Здрасти , дай някакви предложения за по-ефективни упражнения за бицепс и трицепс като за начало за момиче![]()
бицепс
бицепсово сгъване прав, с прав лост
бицепсово сгъване с дъмбели - прав
трицепс
френско разгъване
разгъване прав на кабел (вертикален кабел, посока - към земята)
кик-бек с дъмбел
рамена (делтоиди) също са важни!
рамена преса с дъмбели - седнал
повдигане дъмбел напред
повдигане дъмбели встрани
разбира се, това са крайно изолирани - допълващи - упражнения,
също трябва да правиш базови
за момичета това са:
преден клек
римска мъртва тяга
повдигане от полулег
допълващи към базовите
към клека: български клек, напади
към тягата: бедрено сгъване на машина, гребане с щанга/гребане на хоризонтелн скрипец, придърпване на вертикален скрипец към гърди
към лег: флайс с изправени ръце
общо взето това е ...
при жените раменият пояс не се развива много
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
дай ми скайп да ти задам няколко въпроса :3
а някое ефективно упражнение за изгаряне на подкожни мазнинки ?
След години тренировка съм остановил, че най-ефективният прием на белтъчините, след зала е (0,5гр/1кг собствено тегло),+ 0,5кг/1кг ( д-глюкоза), най-бързият прост въглихидрат.
И тази доза на протеина е ако наприме сте 80кг , 40гр ( чист протеин, не примеса ).Колкото по-бързо стигне протеина до тренирания мускул, толкова повече мускулна маса се спасява от катаболизма след тренировка
за теб по-горе, ако искаш да изчистиш мазнини в долната част на корема,едно ефективно упражнения е вертикалното повдигане на крака от (stand). Коремни , ае ко ти обясняям я влез малко в нета да си търсиш
Последно редактирано от Muaythaifighter : 04-23-2013 на 13:23
Здравейте!
Скоро навърших 17, 1.68 съм висока(момиче), искам да дръпна с 2-3см ако е възможнои да кача някой килограм(под килограми имам предвид мускул), днес се мерих и съм точно 50кг. От 2-3 месеца тренирам кикбокс, 2-3 пъти седмично, но не ми се получават особено добре нещата, особено откъм издръжливост(как да си подобря издръжливостта?), тренировката ни е час и половина+. Та, виждам има доста компетентни хора във форума, може ли да ми нахвърляте бележки за една примерна диета? Послепис - в училище ям всякакви хамбургери, сандвичи, понякога си взимам порция с пържола и някаква гарнитура - зеленчуци например. Сега като сме ваканция ще се опитам да се храня по-добре, никакви хамбургери пък и то остана 1 месец училище. Не ям много сладко и солено, разни вафли, газирани напитки,така че това не ми е проблем.
Предполагам трябва да включа в менюто си ядки,месо,яйца,кашкавал,сир ене,извара,кисело мляко? Моля Ви за съвет.
Това са ми основите цели:
1.качване на мускулна маса
2.издръжливост
3.височината
Последно редактирано от Momicheto:) : 05-01-2013 на 17:38
общофизически кръгови тренировки
примерно този кръг
http://www.youtube.com/watch?v=SRpPHlDUC0Y
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
диетата ти трябва да включва
меса
сирена, кашкавали, извара