- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Луда по шоколада
Здравейте!Попаднах на подобни теми,но са стари и неактивни..ако има подобна моля някой да я препрати,а не да ме упреква.Та,аз съм момиче гимназистка.Не съм имала проблеми с теглото.До преди няколко години дори се отвращавах от храната и ме караха насила да ям.Влезнах в пубертета и -хоп!Качих килограми,излезнаха ми пъпки по лицето ииии станах много чувствителна.Аз нямам чувство за хумор май.Защото,когато съученици и приятели се бъзикат с мен аз го вземам насериозно-ама наистина насериозно иии ми става кофти.Лятото бях 52 кг,ядях нормално,но направих грешка и сега не мога да излезна от целия капан,който навързах...спазвах диета строга и след нея почна безразборно тъпчене ии много хора вече видимо ми казват,че съм понапълняла....Всеки ден се прибирам от даскало,вземам пари от касата и бягам до магазина за кофика течен шоколад.Това се случва всяка вечер.Само 3 дни съм издържала без сладко и дотам......не знам какво да правя..срам ме е да отида на психолог,защото май имам хранително разстройство и не ме е срам да си го призная..предния ден не ядох нищо целия ден и вечерта се натъпках с дозата шоколад...от шоколада треперя ,не съм наред с нервите,емоциите ми са цветни-ту ми се реве,ту ме избива на смях и се хиля като луда..днес ми посиняха ноктите в училище....ръцете ми побеляха...червата ми непрекъснато къркорят и издават странни звуци..пъпчасала съм ,надебеляла съм,трепери ми цялото тяло и постоянно ме тресе.Не знам как да спра със сладкото ..моля ви вдъхнете ми малко кураж..Крия се от нашите и ям тайно шоколада..вземам пари от портмонето на мама,защото в касата вече нямам пукнат лев,и понеже живеем въвв вход,отскачам до магазина купувам два шоколада и на екс ги излапвам във входа...Наистина съм отчаяна..Сигурно вече сте разбрали,че не съм добре психически от всичко това,т.е отразява ми се на здравето..вече имам страх от тишината,тъй като куркащите ми черва я раздират в учебните часовееее.......... мога да ви говоря за здравословните ми проблеми,заради манията си по шоколад,която развих,до утрееее ,обаче кааква е файдата.Аз сама не мога да се справя ..Трябва ми помощ!И наистина я очаквам от някого от вас
Абе, тоя шоколад ше ви затрие, дебелани! Я се стегнете, бе! То, ако става постоянно и само с шоколад да се тъпчета, па да искате да сте слаби, тури му пепел.
Queen of the Damned
Внушаваш си много яко. Звучиш като пристрастена, но не към наркотици, ами към шоколад. И аз обожавам шоколад (особено Милка), но определено не съм като теб. През деня в училище си вземи сандвич, салата и примерно 4 блокчета шоколад, но натурален. Абе определено изцяло трябва да си промениш режима на хранене. И малко воля си дай, престани да хленчиш...
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Надявам се осъзнаваш, че във форума не можеш да намериш тази подкрепа и помощ, които търсиш. Сама си посочваш грешката - криеш проблема и то от най-близките ти хора - от семейството. Убедена съм, че ако им споделиш за този проблем, ще те подкрепят. Никой родител не би искал детето му да страда. Не изключвам възможността и за психолог, но това В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не трябва да те плаши. Това е човек, който ще ти помогне да се пребориш и не трябва да го приемаш като нещо опасно или лошо. Събери повече кураж и им кажи, ще видиш, че всичко ще се нареди. Успех! :*
Повярвай ми много по-зле съм. Преди си купувах течен 400гр като 4 шоколада и на веднъж отиваше цялата и е насищах и лед 3-4 часа отново ми се ядеше. Сега ми е много трудно, но се справям г/д ям по 1 ред на ден и леко по леко ще спра, но е много трудно знам. Трябва да имаш воля и много силно да искаш да отслабнеш. Ако сама не си помогнеш, няма кой да ти помогне.
настроението ти не е от шоколада,а от пубертета,другото наполовин е на психична основа,а шоколада сама трябва да го намалиш
Смени шоколада с нещо друго сладко. Например плодове с мед и кисело мляко или само плодове - по-добре е да си пристрастена към плодове, отколкото към това. И си направи няколко бележки със надпис "Никакъв шоколад!" или нещо такова. Нещо, което да те подсеща, че всъщност не трябва да ядеш шоколад. То е малко като цигарите - трябва да ги спреш от раз, не да ги намаляш. Сподели с родителите си и приятелите си, те ще ти помогнат. Започни да се храниш по-здравословно. Даже си имаме и тема в този подфорум, можеш да вземаш идеи от там. Няма да е лошо да говориш и със психолог или някой, който е преминал през такова или подобно хранително разстройство. Той/тя ще ти помогнат доста.
Промяната на настроенията не е от шоколада, но пъпките са. Помисли дали ще си по-щастлива с хубаво и чисто лице или кофичка шоколад. И такива надъхвания от твоя страна. Успех.
мерси на всички все пак..от 2 дни не съм яла нищо сладко и ми е супер криво,но стискам зъби!![]()
Аз пък от месеци не съм яла, а съм на седмото небе от щастие!
Queen of the Damned
^ И какво, ако яде момичето, нищо няма да ѝ стане? Тук не визирам масовия купешки шоколад, ами като за начало такъв без маргарин и захар, каквито са повечето. Ако е домашен, би било още по-добре, но излиза и доста солено.![]()
И домашен да е, тя пак ше го налапа като крокодил. Пристрастил ли си се веднъж към сладките боклуци, трудно може да ги забравиш (напълно)!
Queen of the Damned
FuckingFreak би ли ми казала някакви марки шоколад без маргарин и захар и как се прави домашен ?
Отиваш в магазина и търсиш. Има био варианти, които са с агаве, има и такива с нерафинирана тръстикова захар. От масовото производство Милмекс имат доста прилични, а вече имат и със стевия.
Аз вече от 3 седмици не съм яла шоколад, реших че ще спра. Не че съм яла много, но доста го обичам. Просто трябва сама да си наложиш и да го спазваш, а не най-накрая да ти причернее и да налапаш де що има сладко. Първата седмица ми беше кофти, но издържах и сега не изпитвам никаква нужда да го ям. Пробвай всеки път като ти се прияде да взимаш някакъв плод (ябълка, ягоди, банан или каквото и да е) и ще видиш, че ще ти размине.![]()