- Кога ви липсва? - Не ми липсва, на работа съм в центъра на събитията, на другата работа също, в квартирата преди бях, но като съм изморена дори не ми се проси внимание.
Но много обичам майка ми да ми обръща внимание и да си приказвам в нея.
По принцип и в семейството ми съм пак центъра на събитията.
Заради това никога не ми се налага да търся внимание от половинката, успявам и без него. Не, че не ми е приятно другото де.
- Кога е в повече? Кога ви задушава? - Когато ми се скупчат 3-4 човека на главата и започват да зяпат всичко що правя. Или когато някой мъж, с когото искам просто да спя, започва да ми звъни да ме чуе как съм и да иска да се виждаме повече от веднъж седмично и да правим секс повече от два пъти на нощ.

- Ако сте били във връзка, в която сте получавали внимание, което отговаря на 'нуждите ви', а след това се разделите и попаднете в друга, в която не получавате същото внимание, или пък обратното - получавате прекалено много и едно от двете не ви харесва.. как процедирате? Ако някой ми досажда - режа го.

- Какво внимание ви е нужно? Насочено към емоционалното и психическото ми състояние.

- Какво не бихте искали да получавате? Ами, когато родителите ми започнат по телефона - яла ли си, облечена ли си,внимавай, т.н., започвам да се дразня, досадно ми е.

- А какво мислите за 'Той/Тя обръща повече внимание на Гошо/Пешо/Марийка/котката си/приятелите си/компютъра/телевизора/спорта/етц, от колкото на мен..' Ами, ако съм досадна и скучна разбира се, че ще обръща внимание на друго. Или ако има нужда от друго като цяло.

- В какво се изразява вашето 'обръщане на внимание' на половинката ви?
Мога да му помагам, излушвам, цялата си енергия мога да дам за един човек, въпреки, че съм гаден кариерист.
Ако видя в мъж потенциал, просто съм склонна да си зарежа всичко и да му помагам на него, след което да съм горда с него.

- Намирате ли 'досаждането' от рода на звънене доста често/смс-и/искане на единия от партньорите да е постоянно с другия и т.н. за сладко? Или си е наистина досадно?
Зависи от хората и отношенията. В някои случаи е досадно, в други не.

- По равни дози 'внимание' ли трябва да дават и двамата партньори? Не, всеки има нужда от различно количество.

- При какви условия се сърдите, ако не ви обръщат такова? Само на майка ми се сърдя, като не ме слуша внимателно, докато говоря.