Кога ви липсва?
- Когато имам нужда от него, а не го получавам... и когато човекът срещу мен не усеща това.
Кога е в повече? Кога ви задушава?
- Когато човек започне непрекъснато да натрапва себе си в личното ми пространство.
Ако сте били във връзка, в която сте получавали внимание, което отговаря на 'нуждите ви', а след това се разделите и попаднете в друга, в която не получавате същото внимание, или пък обратното - получавате прекалено много и едно от двете не ви харесва.. как процедирате?
- Правя намек за това, ако остане неразбран - казвам в прав текст къде е проблема. Ако няма резултат, такъв човек не ми трябва.
Какво внимание ви е нужно?
- Искрено. Не обичам, когато някой се прави, че ми обръща внимание, само защото няма смелостта да ми каже, че не му се слушат моите глупости. Не бих се обидила. По-обидно ми е замаскираното пренебрегване.
Какво не бихте искали да получавате?
- Не знам, но каквото и да е, няма да ме пита искам ли или не.
А какво мислите за 'Той/Тя обръща повече внимание на Гошо/Пешо/Марийка/котката си/приятелите си/компютъра/телевизора/спорта/етц, от колкото на мен..'
- Нормално е да не получаваме цялото внимание, което човек е способен да даде. Ако понякога сме пренебрегнати, заради хоби, интерес, приятели, лични интереси като цяло, не е проблем. Ако се повтаря системно, значи нещо започва да куца между нас. Или едната страна е изгубила интерес в продължаването на взаимоотношенията или другата страна е станала досадна лепка, пред която дори котката е за предпочитане.
В какво се изразява вашето 'обръщане на внимание' на половинката ви?
- В това, че сме заедно. Влагам всичко в тази връзка. Такова внимание нищо/никой друг не е получавал от мен.
Намирате ли 'досаждането' от рода на звънене доста често/смс-и/искане на единия от партньорите да е постоянно с другия и т.н. за сладко? Или си е наистина досадно?
- Сладко? В никакъв случай. Това е едно от най-досадните и дразнещи неща, които са ми се случвали.
По равни дози 'внимание' ли трябва да дават и двамата партньори?
- Не. Всеки трябва да дава толкова, от колкото се нуждае другия.
При какви условия се сърдите, ако не ви обръщат такова?
- Не се сърдя никога. Може да ми стане неприятно, ако например в емоционален за мен момент, няма кой да ми обърне капка внимание, но не бих се сърдила за такова нещо.