Здравейте,

Правя тази тема, защото майка ми отново прави негативен коментар, след като й казах какво планирам да си купя тези дни.
Ситуацията е следната - с родителите ми живеехме по-трудничко, заеми и такива глупости. Сега те нямат заеми, майка ми започна да изкарва хубави пари за провинцията.
От 1г. работя, от едното място парите ми влизат в сметката директно и ги вадя, като си взимам нещо по-голямо, а заплата на трудов - заминава за месец. От месец за месец. Просто си излизам, и да не излизам, свъкнала съм да харча. Като имам харча, като нямам - не харча. Но на мен не ми прави впечатление, на мен ми е окей, имам и други пари.
За другия месец си направих ходене до Берлин и още един европейски град. И, днес й казвам -ще си купя онова нещо, и тя - айде да го оставиш за другия месец, а .
Избеснях, защото постоянно , като си купя нещо, ми обяснява, че се притеснява, че много харча и ще остана без пари.
Ама е някакво супер идиотско, защото няма да остана и тя го знае, но въпреки това само ми набива филми и в резултат на което още по-ирационално си харча парите - заради това, че цял живот са мрънкали, че нямаме пари ( и да сме имали ) , вместо да си купя нещо голямо, мен ме шубе и си купувам някакви по-дребни неща.
Примерно, ако заплатата ми замине за храна по заведения, таксита и барове, съм окей, обаче ако реша да ги спестя тези пари и да ги дам за друго - майка ми започва - ама бла бла бла.

И вече страшно много ми лази по нервите. Ще кажете - ти си живееш сама, бла бла, защо я слушаш - ами, майка ми е и ми оказва влияние.
Имам толкова дружки, които като мен си живеят без да имат и това в сметката, което го имам за бекъп - и са си окей.
Обаче, майка ми само ме подпитва дали имам пари бла бла и като ме усети, че съм привършила заплата започва - оо, ти нямаш пари, какво ще правиме, и почва някави притеснения и й затварям телефона, защото аз съм й звъннала да си говорим, не да ми мрънка дали ми е студено,или храна, пари, етц.
Ако го погледнете : http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%...pyramid_bg.svg

Тя ме пита постоянно за неща на втори слой, или първи, а аз имам нужда да коментирам горните слоеве, но тя изобщо и не ги слуша понякога, защото е обсебена от втори слой.

А никога в живота си не съм могла да коментирам темата за парите заради нея. От последната година вече мога.
Супер травмираща ми е тази тема и я мразя. Взимам 1.8к и пак майка ми, като чуе, че ще си купя рутер за 1к или че ще си направя татуировка за 150лв - я втриса и ме кара да се чувствам зле.

На всичкото отгоре и баба ми само обяснява, че трябва да спестявам, да не излизам, бла бла.
Както можете да се досетите, пускам си ги покрай ушите, но вече ми е кофти.
Като си поживея, ще си седна на задника, какво очакват от 19г. момиче, не мога да си разбера.
А и не е като да нямам и спестявания, макар и не големи, от другата заплата.

Споделете как е при вас и какво вие правите.