Пичове, сори че връщам темата. Ама като ви гледам ми е жал. Наистина!
Вече сте пълнолетни. Виждам как пишете: "гадно ми е още от малък за въпроса с парите". Ами вие помислялили сте някога изобщо - какво са парите? Как се въртят ? Какво са книжни пари? Защо се "въртят" парите? Какво е златен резерв? Защо едни са богати, други бедни, трети са в средна класа? Вие в КОЯ класа сте?
Вече сте пълнолетни. Аз самия съм на 20 години в момента и честно казано, знам повече неща за бизнеса и парите, предприемачеството, инвестициите от баща ми , майка ми, дядо ми,баба ми и сестра ми и другия брат - та всички взети заедно, знам повече от тях за т.нар. преход - за скандали се Общ.банка, общ.съвет, борсовите спекулации с БФБ и т.н.! ( не се хваля. Това е ценно знание, ще обясня защо по-надолу в 1 фраза само). Когато се заговори за пари - всеки почва да се оплаква. Ами направете нещо по въпроса! Със заплата няма да я докарате до никъде. Заплата - данъци, осигуровки - орязват я и толкова, харчиш я за глупости и това е. На практика 400 или дори 600 лв. заплата не е нищо. Това са някви мизерни 350-400 долара, или 300 евро. Това колко е на запад? Половината цена за квартира във Франция - Париж.
Пичове - млади сте. Е най-горе в ляво има т.нар. страница - investor.bg Ограмотете се малко финансово. И почнете да пестите и ИНВЕСТИРАЙТЕ в нещо смислено. Днес можеш да изкараш пари по много семпли начини.
Когато четете нещо свързано с икономика,финанси и пари и не разбирате какво четете и казвате:"абе глупости!" - това означава едно - ниско ниво на финансова ограмотеност.
Най-важното нещо: вече не сме в индустриална епоха. Вече сме в модерната епоха на технологиите и т.нар. - капитализъм, пазарна икономика. Неокапитализъм. Вземете се образовайте малко. Има толкова много видеа и курсове (безплатни и сие в по-големите градове) за компютърно програмиране. Вместо да гледате фейсбук и да спамите с песнички и да си мечтаете колко сте голями - вземете напишете един програмен код. Днес всичко се променя адски бързо,технологиите особено - -> променяйте се и вие.
ако има някои виновен: това сте си вие самите,че не се образовате финансово. И не само финансово. Не казвам,че университетските науки не струват - напротив, аз самия съм студент в СУ, но не това е въпроса.
Днес - ЗНАНИЕТО - са парите. Това сте вие, това е всичко.
Успех!
Последно редактирано от investorbgzet : 06-12-2013 на 21:46