.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 76
    Мега фен Аватара на Mary_Jane_69

За апатията

Случвало ли ви се е да изчезнете? Да станете невидим, да се чувствате ненужен. Да загубите позициите си на лидер и водач на нещо голямо за вас. Изведнъж нещата започнаха да се разпадат в личен план. Получавате всичко, което сте искали. Вещи, нов дом, подобрения във външния си вид или всичко, което можете да докоснете, но не и това, което е вътре във вас. Имате си всичко, което ви е нужно, но някак си то е сиво. Винаги сте го искали, но нещо ви пречи да му се радвате. Дори и на старите неща, които допреди месеци гледахте с такава наслада... Увереността в самата ви същност, която чувствахтев себе си, някак си е избледняла, и вие знаете как да върнете, всяка духовна нужда, но нещо....не достига. Правите всичко както трябва, изпробвате нови начини, но все пак... нещо не върви. Хората ви изоставят, но самотата вече е красива. Не се усеща по онзи натрапчив и бодлив начин, особено когато бяхте сред хора, а те сякаш несъзнателно ви караха да се чувствате още по-самотни. Самотата е сладка, но все още си е самота. Депресията се превърна в чудно-приятна меланхолия, но все още нещо ви липсва. Силни чувства? Има ли надежда човек отново да се сблъска с тях, или започваш все повече да се напасваш с ежедневната бездушевност и апатия, което всъщност, никак не е полезно.
    Топлината ще се върне ли?......

Мега фен Аватара на RagioL
    Многократно се появявам и изчезвам, бездната е гладна за илюзии! И никога не ще бъде нахранена! Въпроса е ще съумееш ли да я прескочиш!

не обичам да скачам, а и не мога... мост, ако си изградя? ама ще почнат много да минават през него...еххх

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от Mary_Jane_69 Виж мнението
    Топлината ще се върне ли?......
    Не.

Що си толкова лош....

Не съм лош, казвам ти какво ще стане. Периодът на сладката меланхолична депресия ми е доста познат. Е, зависи как ще се развият нещата при теб.

Мега фен Аватара на Chacho
    Има ли надежда човек отново да се сблъска с тях, или започваш все повече да се напасваш с ежедневната бездушевност и апатия, което всъщност, никак не е полезно.
    Щом така възприемаш безразличието, по-вероятно е да е от хормони при теб.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

хоуп со

Мега фен
    такива проблеми най-лесно се преодоляват с вяра в и молитва към истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, понеже именно Те са единственият източник на Нов Дух, който очиства човека от всякакви нечистотии - не само най-добра храна за душата, но и за тялото - "Изворът" на живота/жизнерадостта

Супер фен Аватара на tireheb
    такива проблеми най-лесно се преодоляват с уиски
    ако тръгнеш да задълбаваш в тея работи с истинския бог отец и истинския господ исус христос, най-вероятно преждевременно ще се обесиш.

Мега фен
    поредният бисер на "разбирачите" ................... трябваше да спреш до уискито.

окей, отговорът ми бе твърде ироничен, верно е. но като цяло основната ми идея е такава. не мисля, че точно във вярата може да намериш утеха от апатията. поне от личния ми опит, начинът е да я.. приемеш, колкото и странно да звучи.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    окей, отговорът ми бе твърде ироничен, верно е. но като цяло основната ми идея е такава. не мисля, че точно във вярата може да намериш утеха от апатията. поне от личния ми опит, начинът е да я.. приемеш, колкото и странно да звучи.
    напротив, не да я приемеш, защото ако приемеш ще те довърши .................... един от начините да се справиш с апатията е да я приемеш като нещо не твое, като нещо външно, нещо извън теб самия, като неканен гост, чак след това трябва да започнеш борба с него за да не влезе в тебе ............... не трябва да приемаш апатията като някаква твоя природа и да и се отдаваш, защото разбираш ли такъв съм, такава ми е природата и да я приемаш като част от тебе.............. тогава си обречен. т.е. не трябва да възприемаш апатията като съставна част на самия теб, а като нещо извън теб............ не можеш да се отървеш от нещо което смяташ, че е твое и че е част от тебе.
    Последно редактирано от defender : 04-23-2013 на 22:55

ако реално я приемеш като част от теб, няма да имаш нужда да се "отървеш" от нея : )

Мега фен
    ами тогава тя завинаги ще си остане с тебе ............... и ще ти изсмучи кръвчицата. В нея няма любов, нито милост.......... не се надявай ........... паразита ще смучи докато не го напръскаш с лосион за въшки.

някак мисля, че не се разбираме съвсем.
    да, тя ще си остане там. и все пак ще бъде нещо, което си приел за част от себе си. така, както приемаш бенка, която друг може би би сметнал за грозна (тъп пример, и все пак)
    ще бъде тва чувство, което те кара в 4 през нощта да пушиш на балкона, и чувството, което те кара да гледаш мълчаливо дъжда. (малко се обърна по-скоро към меланхолия тук, ама нищо)
    та така де.. когато всичко ти се струва безмислено... то най-вероятно наистина е : )

Мега фен
    бенката си е бенка, ама тя не те тормози, а въшките те хапят и те сърби ............... ти си викаш "въшката е част от мене омммммммм, въшакта е част от мене оммммммм", амма нищо, ......... въшката пак те хапе и ти си викаш абе кво ми е, що ми такова, само ме сърби....................

окей, просто явно гледаме различно на нещата. мое па и ти да си прав(а)
    в крайна сметка, който - както : )

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    такива проблеми най-лесно се преодоляват с уиски
    ако тръгнеш да задълбаваш в тея работи с истинския бог отец и истинския господ исус христос, най-вероятно преждевременно ще се обесиш.

ако човек вярва докрай тогава едва ли би стигнал до самоубийство, но е важно вярата да бъде само в Онези, Които наистина са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, понеже досега имаше много фалшиви богове и христосовци, също така е добре да се стараеш да не бъдеш лош към другите, но да се стараеш да бъдеш добър - ако следваш тези правила, определено ще сполучиш във вярата
    Последно редактирано от npp : 04-24-2013 на 09:17

Всеки знае, че най-добрия начин да победиш апатията е да й се отдадеш напълно

+наркотици ест.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Всеки знае, че най-добрия начин да победиш апатията е да й се отдадеш напълно

+наркотици ест.
    тва като майтап ли го каза? .................... и какво означава "да и се отдадеш напълно".

Хмм доста противоречиви мнения, донякъде и двете съм склонна да подкрепя, тъй като то хем си расте вътре в теб, хем пък е породено от нещо странично, но логиката ми повече клони към версия 2, тъй като ако не бяхме способни да мислим, нямаше да развием и и открием изобщо чувството, дори и то да е било вътре.
    Не можеш да победиш нещо, като му се отдадеш напълно. Не става като по филмите, твърде многото употреба, най-накрая да цъфнеш на другата сутрин нов човек. Тва си беше чиста и проста пародия, DoctorSatan666.
    Още - не съм религиозна, не вярвам в съществуването на невидими хора. Християнка съм, но не съм вярваща.

Мега фен Аватара на Chacho
    По-горе беше казала, че да си апатична не е полезно. Какво можем да разбираме под полза, ако не откриваме смисъл? Ако няма нужда да вървиш нагоре, тогава съществува ли въобще понятието "полза"?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Още - не съм религиозна,
    има време,

Коментарът ми беше хумористична провокация, в случай че се чудите. И все пак, да разглеждаме апатията като външно явление е повече от смешно. Апатията може да е причинена от външен фактор, но самата тя протича изцяло в индивида и зависи само от неговото "ниво". Външният свят си е все един, но всеки го "преживява" по свои си начин. Апатията аз бих я категоризирал като защитен механизъм - индивида е в противоречие с външната среда, а отричането й донякъде смекчава противоречието. По своята същност, това е доста нестабилно състояние. Преодоляването му обаче не става изобщо с отричането на самото състояние на апатия, това е дори по-малоумно от самата апатия. В обществото основна движеща сила са позитивните изживявания и затова постоянно се "рекламират". Основно е "впечатлението", че човек винаги трябва да е щастлив, което един вид подсъзнателно криминализира всякакви негативни състояния. Тази идея е заложена много дълбоко в човека, понеже е удобна за всеки, и оттам произлиза стремежа "да се борим с апатията". Което е доста иронично, предвид че самата апатия е продукт на "борба" . В действителност няма нищо лошо в апатията и депресията - те са просто състояния причинени от вътрешни противоречия. Няма смисъл да потискаш симптомите, когато можеш направо да елиминираш болестта. А болестта се крие вътре във всеки човек и може да се разреши само от него си. Това обаче изисква интроспекция, преодоляване на страха и съответно катарзис - все неща, от които хората бягат. Такава трансформация би нарушила малкият им вътрешен свят, в които те се самоопределят(спрямо света). Затова и повечето хора прибягват до "залъгалки" като "стремежи към позитивни преживявания", "борба със апатията" и т.н. . Те служат само за бягане от отговорност и временно разсейване от проблема, но не решават нищо.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-24-2013 на 14:12

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си