- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- За апатията
Fun Fact: Аватарите ми от месеци насам са все серийни убийци.
Не употребявам алкохол.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-27-2013 на 21:29
Марихуана, при липса на друго. Не съм фен на "парти" наркотиците. Иначе търся да пробвам гъби и лсд.
Ако под дереализация имаш предвид интроспекция и трансформиране на вътрешен свят, да. Но не виждам проблема в това. "Реалността" изглежда толкова "реална" че много хора се забиват в нея и тъпчат на едно място - създават си един малък свят и си го защитават от външни влияния, обграждайки се с лъжи. А когато "реалността" е и общоприета, лъжите се консолидират дори повече. И всичко това хората нарекли своя реалност, в нея се изживяват, в нея битуват, за нея се борят, за нея страдат, в нея са НЯКОЙ... и всичкото това само за да не рухне малкият им свят, да паднат всичките им дрехи и да останат "голи". За малкия човек винаги това е най-важно - да бъде НЯКОЙ, да бъде НЯКЪДЕ, да прави НЕЩО, да има илюзията за контрол... А красотата на познанието и просветлението не се крие в поредната скалъпена концепция, нито в посредствените квартални мъдрости. Светът е твърде голям за да се побере в една дребна лъжа.
Познанието и израстването не идват от обожествяването на границите на малкия вътрешен свят, а напротив - от разпадането на тези граници, чрез пълно унищожение на всичко "свято", на всеки закон, всяка псевдо-мъдрост. И това е всъщност дереализацията, поне аз както я разбирам.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-28-2013 на 21:07
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-28-2013 на 21:26
ДМТ може да се извлече от mimosa hostilis, доколкото знам метода изисква елементарни знания по химия. ДМТ-то обаче е най-силния познат халюциноген, така че не мисля от трева да се хвърлям на ДМТ. Най-много да свърша в лудницата.
Иначе имам семена от ipomoea tricolor, които съдържат ЛСА - халюциноген близък до ЛСД. Само че така и не установих точния вид на растението, нито дозата която трябва да приема, затова и не се престраших да го пробвам.
Tnx m8
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-28-2013 на 20:45
Не можеш да видиш бездната, понеже няма какво да гледаш. Затова и бездната не се вижда с гледане, изобщо не се гледа. Не се и слуша, усеща, осмисля и т.н..... тя няма лице, форма или нещо чрез което да я определиш. Затова и ако тръгнеш да я определяш, нищо не правиш. И все пак бездната е навсякъде около нас, именно липсата на "нещата" е причината "нещата" изобщо да съществуват. Както звукът може да се чуе само в тишината. Как иначе би бил звук.... Затова аспектът на "нищото" винаги трябва да се взима предвид - в него можеш да дефинираш всичко (условно), и в същото време там се "губи" "всичко" и остава само "нищото". Същото е и във вселената, същото е и в човека.
Средство с което човек да се отърве от апатията НЯМА! Не може да направиш това, или да не правиш друго и просто да се отървеш от нея. Отива си така, както и е дошла, или поне при мен е така...
Два пирона в ковчега на мъртвеца, йо-хо-хо и бутилка ром.
това е философията на нравствените аборигени ................. .
ПП: нали знаеш, че аз мога да ти преекспонирам същите твои думи и да ги отнеса към тебе, но с обратен знак .............. няма смисъл да се занимаваме с хитри игрички на думи и изречения. ............ всичко което кажеш за мене, аз после мога да го отнеса за тебе .............. и двамата сме напълно еднакви, разликата между нас е единствено в избора на свободната ни воля - да вярва Бог или да вярва на себе си (т.е. да замениш Бог със себе си.).
Последно редактирано от defender : 04-28-2013 на 22:06
Моите думи нямат значение, нито имат характер на истина... Въпросът не е в истината, нито в нейните безкрайни реалности и доказателства.
Имам всичко и всичко е сиво.
Едн ъф ди драма.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...