Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
И какъв е смисълът да лишиш или дадеш нещо на света? Кое изисква светът да бъде променен, абстрахирайки се от човека? И без нас може да съществува. Представи си една далечна планета, на която ние не повлияваме. Какъв е смисълът да не убиваш на една планета, на която няма хора? А какъв е смисълът светът да съществува изобщо? Защо трябва да има свят?
Ох стига си ме карал да мисля в такъв гаден ден. Смисъла е в това, че схемата ти е начертана и ти просто се движиш по нея, с цел да получиш тва, което трябва. Тоест, движим вече начертан път - хоарата му викат съдба.
Света се променя ви-на-ги. От всичко. Дори да го лишиш неволно с 1 мравка - промяна е.
Чакай, чакай. Какво можеш да вземеш, от нещо, което всъщност няма нищо? Просто си е празно.
Защо ли? Не съм някаква Божествена сила или философка от адски високия ранг, която да разяснява такива теми, чиито теми отговор, известен за сега - нямат. Няма как да знаеш. Просто си следваш маршрута несъзнателно и допринасяш с нещо за съществуването си. Може би някой те изследва? А ако имаш невероятния шанс, да ознаеш накъде си тръгнал наистина, а не накъде ИСКАШ и мислиш, че си, хората ти лепват етикет "шизофрения". ;Д