Пак ще ви тормозя с дивотии на пръв поглед. Ама тва е щото с кака ви marilyn обсъждаме екзистенциални въпроси без да стигаме до някакви по конкретни изводи.
А аз обичам изводите, и вярвам че са полезни. Темата ще я направя с поредица от въпроси, на които при желание мога и аз да отговоря. Интересува ме мнението на отделните индивиди така както и мнението на масовката.
Питанката е следната - трябва ли гаджето ви да познава приятелите ви, вие трябва ли да познавате неговите/нейните?
Обяснявам, че ей сега форумните крокодили, примадони, броненосци и прочее фауна ще ме изядат с парцалите и бакенбардите.
Доколко е определящо дали Иванчо познава приятелите на Марийка и обратно? В смисъл.. влияе ли по някакъв начин на връзката им ако всеки е просто любезен с приятелите на другия като се засекат по улиците но нищо повече? В смисъл... знаят се по имена и физиономии, ако се засекат в бара/на улицата/в кафето ще си кажат две приказки... и толкова. Без да има някакво допълнително по дълбоко обвързване, и без да се търсят по някакви други поводи.
Защо се смята че ако Иванчо не излиза с Марийка и още 10 нейни говеда на бар/клуб/бира в парка значи това е лошо и задължително е проблем? В смисъл... задължен ли е Иванчо като гадже на Марийка да я ескортира навсякъде където тя излиза, и доколко адекватна е идеята да са физически на едно място, просто защото са двойка? Доколко изобщо е уместно Иванчо да ходи някъде, ако ще седи като кол за домати и ще брои мухите? Примерно в мола, сред змийска компания, обсъждащи гримове, червилца, коя с кого спала и коя какъв сутиен си купила. Или обратното Марийка да седи на някоя забутана паркова беседка, да слуша провлачените стенания на разцентрована китара, да слуша подвиквания, и да пие кофти бира сред торба кочове?
Задължително ли е Иванчо да харесва приятелите на Марийка и защо настава проблем ако това не е така? И преди да сте ме хвърлили на акулите нека поясня. Задължително ли е Иванчо да се чувства комфортно и на място сред приятелите на Марийка, и какво се случва ако това не е така? При все че Иванчо лоша дума не е казал за никой.. просто.. средата не му допада, но няма никакъв проблем Марийка да се вижда с тях. Толкова жизнено важно ли е ако Иванчо не излиза с нейните приятели, но не прави проблем ако Марийка си излиза, не ги обижда по никакъв начин и ще бъде любезен ако се засече на улицата с тях? С какво нежеланието на Иванчо да се вижда с приятелите на Марийка, ако приемем че той ги познава, е толкова жестоко провинение и защо винаги се стига до дилемата - аз или те?
А какъв е проблема ако Иванчо излиза с приятелКИ на Марийка без нея? Защо има разделение на моите приятели и нашите приятели? По кои критерии се определя нашия приятел? Защо се смята за подозрително ако Иванчо не вземе Марийка при среща с Пенка примерно? Защо хората се дразнят ако гаджето им почне да излиза без тях с "техните" приятели?
А какво се случва ако групата на Марийка учтиво избягва Иванчо и няма желание да излизат заедно?
Какво се случва при раздяла на Иванчо и Марийка? Как ще стане работата с общите приятели?
Говоря основно за Иванчо, щото съм от неговия пол.. за всички Марийки.. моля да обърнете местата на двамата Всички поставени от мен ситуации са били лично преживяни, не си ги измислям.
И тъй - разкършете пръсти да видим какво мислите.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes." Dr. Gregory House