Питанката е следната - трябва ли гаджето ви да познава приятелите ви, вие трябва ли да познавате неговите/нейните?

Не трябва,но аз лично предпочитам той да познава поне най-близките ми приятели,защото прекарвам страшно много време с тях.

Доколко е определящо дали Иванчо познава приятелите на Марийка и обратно? В смисъл.. влияе ли по някакъв начин на връзката им ако всеки е просто любезен с приятелите на другия като се засекат по улиците но нищо повече? В смисъл... знаят се по имена и физиономии, ако се засекат в бара/на улицата/в кафето ще си кажат две приказки... и толкова. Без да има някакво допълнително по дълбоко обвързване, и без да се търсят по някакви други поводи.

Разбира се,че влияе.Той си излиза с неговите приятели,тя с нейните,а като са двамата к'во?!Без компания ли ще стоят?!

Защо се смята че ако Иванчо не излиза с Марийка и още 10 нейни говеда на бар/клуб/бира в парка значи това е лошо и задължително е проблем? В смисъл... задължен ли е Иванчо като гадже на Марийка да я ескортира навсякъде където тя излиза, и доколко адекватна е идеята да са физически на едно място, просто защото са двойка? Доколко изобщо е уместно Иванчо да ходи някъде, ако ще седи като кол за домати и ще брои мухите? Примерно в мола, сред змийска компания, обсъждащи гримове, червилца, коя с кого спала и коя какъв сутиен си купила. Или обратното Марийка да седи на някоя забутана паркова беседка, да слуша провлачените стенания на разцентрована китара, да слуша подвиквания, и да пие кофти бира сред торба кочове?

Тази ситуация не мога да си я представя.Момчетата,с които съм ходила никога не са били коренно различни от мен и приятелите ми, => няма как на мен или на половинката ми да ни е толкова скучно в компанията на другия.

Задължително ли е Иванчо да харесва приятелите на Марийка и защо настава проблем ако това не е така? И преди да сте ме хвърлили на акулите нека поясня. Задължително ли е Иванчо да се чувства комфортно и на място сред приятелите на Марийка, и какво се случва ако това не е така? При все че Иванчо лоша дума не е казал за никой.. просто.. средата не му допада, но няма никакъв проблем Марийка да се вижда с тях. Толкова жизнено важно ли е ако Иванчо не излиза с нейните приятели, но не прави проблем ако Марийка си излиза, не ги обижда по никакъв начин и ще бъде любезен ако се засече на улицата с тях? С какво нежеланието на Иванчо да се вижда с приятелите на Марийка, ако приемем че той ги познава, е толкова жестоко провинение и защо винаги се стига до дилемата - аз или те?

Само идиот би стигнал до "аз или те"

А какъв е проблема ако Иванчо излиза с приятелКИ на Марийка без нея? Защо има разделение на моите приятели и нашите приятели? По кои критерии се определя нашия приятел? Защо се смята за подозрително ако Иванчо не вземе Марийка при среща с Пенка примерно? Защо хората се дразнят ако гаджето им почне да излиза без тях с "техните" приятели?

Нямам нищо против приятеля ми да излиза с приятелКите ми без мен.Дори ще се радвам,че е успял да намери нови приятели в компанията ми.
Моите приятели са хората,с които се разбирам и излизам,но гаджето ми не.
Неговите приятели са хората,с които той се разбира и излиза,но не и аз.
Нашите приятели са хората,с които се разбираме и излизаме заедно.

А какво се случва ако групата на Марийка учтиво избягва Иванчо и няма желание да излизат заедно?

Ами просто не излизат заедно ...

Какво се случва при раздяла на Иванчо и Марийка? Как ще стане работата с общите приятели?

Общите приятели не са вещ за да се дели Остават приятели и на двама ни.Разбира се ако някой от тях предпочете да си развали отношенията с мен заради вече бившия - окей,всеки има право да решава с кого да дружи.