1. Трябва ли гаджето ви да познава приятелите ви, вие трябва ли да познавате неговите/нейните?
Не смятам, че това е нещо, което "трябва" да бъде направено. Но, естествено, се случва и е напълно естествено/нормално. Не изгарям от голямо желание да познавам всичките му приятели. Запознал ме е с най-близките, а аз него с моите.
2. Задължен ли е Иванчо като гадже на Марийка да я ескортира навсякъде където тя излиза, и доколко адекватна е идеята да са физически на едно място, просто защото са двойка?
Не ми харесва като идея. Две отделни личности сме, и той не е задължен да присъства там, където аз съм, и обратното. Преди няколко месеца най-добрия ми приятел се сблъска с тази ситуация. Беше с гаджето и общи приятели, правили каквото правили, въпросния си тръгнал, а гаджето му останала. И той беше адски наранен/разочарован/объркан за това защо аджеба тя не си е тръгнала с него? Ъх? Откъде накъде? Познава се с другите още преди да тръгнат, общи приятели са им, защо тя да е задължена да си тръгне, когато той го направи? На мен не ми го побира акъла. Да, двойка са. Но са и два различни човека, които трябва да си имат доверие. Не смятам, че в отсъствието на Иванчо, Марийка ще се метне на врата на другиго.
3. Задължително ли е Иванчо да харесва приятелите на Марийка и защо настава проблем ако това не е така?
С това се сблъска най-добрата ми приятелка и нейното гадже. Тримата сме в един клас. Моята групичка се състои от 4 момичета, заедно с мен. Та, гаджето на моята приятелка, Б. , не харесва едно от въпросните 3 момичета. Не я харесва до такава степен, че я игнорира, не общува с нея, а дори имаше и наглостта да си сложи слушалки и да слуша музика, когато сме били всичките заедно. В момента Б. не харесва въпросното момиче поради ред причини и постоянно споделя въпросните на гаджето си. Само дето той вчера и заяви, че не знае по какви критерии си избира приятелите, но да спре да му се оплаква постоянно.
Да отговоря на въпроса ти - не е задължително. Даже е напълно нормално Иванчо да не може да хареса всичките приятели на Марийка. Но откровенния и очевиден неприязън и нехаресването на Иванчо към Х приятел/ка на Марийка ще внесе смущения във връзката на Иванчо и Марийка. Тъпо, но е факт. Особено ако всичките дружат и излизат заедно. The tensions ще бъдат очеизвадни, и вечерта на Марийка, пък и на Иванчо, ще бъде развалена. Та, не е задължително, но е препоръчително.
4. А какъв е проблема ако Иванчо излиза с приятелКИ на Марийка без нея?
За мен няма проблем. Както по-горе казаха - ще ми е приятно, че се разбират. В пъти по-добре е от това, Иванчо да мрази приятелките ми. Нека излизат.
5. По кои критерии се определя нашия приятел?
Амиии, според мен по това колко време прекарват заедно и до каква степен се познават.
6. А какво се случва ако групата на Марийка учтиво избягва Иванчо и няма желание да излизат заедно?
а) Марийка спира да излиза с групичката си, защото обича Иванчо прекалено много
или
б) Марийка зарязва Иванчо, защото е осъзнала, че групичката и е права/ или пък държи прекалено много на групичката си, че да я остави.
7. Какво се случва при раздяла на Иванчо и Марийка? Как ще стане работата с общите приятели?
- Нищо. Продължават да си бъдат общи приятели. Защо трябва нещо обезателно да стане?