- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- iPhone 5
Как да убедя родителите ми да ми купят iPhone 5 ?
Събери си сама парите за телефона, щом толкова го искаш.
^^^
Бургас <3
Я ми кажете как девойче 7-9 клас ще си събере около 1000 лв?
няма никакъв смисъл от тоя iphone (освен за газария) аз си взех samsung galaxy s advance преди около година и искам да ти кажа че е много по добър от 4s може би и от 5 освен това ти остават около 800 лева защото няма iphone 5 за 1000 лева те почват от 1200 и със спестените пари можеш да си вземеш таблет лаптоп или там каквото ти трябваа и не тормози родителите си за такъв телефон щом не е за възможностите ви
П.П. Имам познати които си взеха iphone 5 на изплащане и сега не могат да си платят нито квартирата нито да си купят нещо за ядене ама висят по кафетата и се мислят за големи богаташчета
a що пък да се предполага,че майка ти и баща ти трябва да ти купят телефон за 1200 лв??
изработи си ги
тва,че си ги имала някакъв повод за гордост ли е?
Нормално е да ти нямат доверие
Още повече,че под откраднат най-вероятно се има предвид забравен някъде
1. Apple продуктите не са насочени към деца
2. Те са създадени за бизнес
3. iPhone е името на кутията и онова вътре. iOS е това, което е за хвалене.
4. Смешно е да си купуваш iPhone на изплащане. Самата покупка на подобен продукт означава, че си заможен и можеш да си позволиш да дадеш 1000 bgn
5. Една съученичка много искаше да ѝ подарят айфон за рождения ден. Нейните родители обаче ѝ купиха Galaxy S3 поради простата причина, че тя ще използва телефона си предимно за приложения. А и това е много по-удачен вариант откъм цена.
И как реши, че Apple са най-добрите? И в какво по-точно са най-добрите? За жалост няма продукт, който да е the best във всичко - всеки има и много минуси.
Например за мен Windows Phone 8 е най-добрата операционна система.
да обаче аз искам ли нещо, в повечето случаи го получавам . ( не искам да звуча надуто )
не съм тръгнала да си купувам каквото и да е било на изплащане, камо ли iPhone. както каза самата покупка означава, че си заможен и можеш да си го позволиш.
ами ако можеш да си купуваш приложенията?
окей де, за мен Apple са си най-добрите . да, може би има минуси, но...ето за теб пък Windows Phone 8 си е най-добрата операционна система .
ами това си е техен проблем. да не са си взимали като не е по финансовите им възможности. а и аз не ги тормозясвикнали са си да им мрънкам на главата "искам,искам" ...
аз не искам iPhone за газария. вече половината (даже повече от половината) свят има iPhone .
а и нямаше да тръгна да им искам нещо, ако мислех, че ще ги затрудни или нещо такова.
П.С. една приятелка сама си изплаща iPhone-a , малко трудничко й се вижда ама това й беше мечтата, така че нищо не е невъзможно, но аз просто не мога да пестя пари .
Това въобще не е трудно. Ако беше казала на тяхните, че вместо подаръци иска пари на празници, то за много-кратко време щеше да ги събереме. Да не говориме, ако не си профукваше джобните всеки ден...
А как се предполага, че твойте родителите трябва да съберът 1200 лв за да ги купят нещо което като го изпуснеш веднъж е в боклука? Ето ти 1 малка сметка...
Ако предположиме, че родителите ти правят това което Българите твърдът, че е средна заплата - 500лв/месец
На месец имаш поне 200 лв за храна
Поне 150 лв за сметка
и ще предположиме, че не плащате наем/жилищна вноска, но тогава имате 1000/12= 83.33лв/месец данък
Всички тези разходи с които родителите се събуждат на всяко първо число = 433.33лв
500-433.33 = 66.67
Това са парите които на твоите родители оставят преди да ти дадът джобни, преди да ти купят дрешки, преди да ти платът обучението и там още 34329842389 разхода които имате.
Я сега ми кажи ако предположиме, че сместяват по 66.67лв на месец колко време им трябва да събират за тая кутийка която искаш? Около 18 месеца, което е 1.5 години.
И дори числата, да са малко по-различни пак не е огромна разлика...
Та, защо подяволите твойте родители трябва да събират пари за некъв боклук който след няколко месеца ще е отживелица???
Време е да отвикнеш!
Виждаме... В живота и думата "НЕ" съществува!!!
ХАХАХАХАХАХАХАХА!!! Ебати мечтата... Да имаш некъв си телефон...
Да се надяваме, че все някога ще се осъзнаеш. А щом родителите ти са свикнали да им мрънкаш "искам, искам", значи са те изпуснали при възпитанието ти.
Дам, повече от половината, само дето 70% + от смартфоните са с Андроид.
Ако това е представата ти за мечта, можем да ти го купим, да осъществиш мечтата си и => да спреш да живееш.
chill.
1.ми да трудно е да събера 1200 лева . дават ми по 8-10 лв на ден , малко трудно, но както и да е .
2. тва за разходите са някви глупости ( поне за мен )
3. аз какво да направя, че тя искаше iPhone адски много ? за нея си беше мечта.
ох, все едно вече , не ви разбирам ..попитах само как да ги убедя ...
Не знам... Аз тоя език не го говоря..;
ХАХАХАХАХАХАХАХ!!! 16 годишната и е трудно с 10 лв на ден да спестява... АХАХАХАХАХ. Много си разглезена е истината...
Права си!!! Електричеството, парното, топлата вода и тн са безплатни. Нито стотинка ти искат... И храната е безплатна... А такова нещо като данъци не съществува
Я ми кажи колко е 1 кг бяло сирене? А 1 кг месо? 1 хляб колко е? А 1 2л бутилка кока-кола? А колко от тези консумирате на месец?