едно време хората не са мислили като сега '' как да си намеря работа,как да изкарвам добри пари'' тогава това е било осигурено.. знаел си,че като учиш има за какво и всичко е било насочено към това да имаш семейство.. за тях е било важно като станат на 17-18-19 да се оженят/омъжат и да имат деца... последните 20-25 години вече не е така,а хората от предишните поколения мислят по стария начин и може би малко или много ни влияят върху мисленето .. и да,мисля,че хората трябва да се стремят към това да създават семейства - все пак за това живееш - да усетиш какво е да си дете/възрастен/родител/баба/дядо .... в край на сметка ако нямаш семейство,а гледаш само да изкарваш пари за какво ги изкарваш ? ок,хубаво ще живееш ами след време ? като видиш как всички покрай теб имат деца,а ти седиш сам в да кажем хубава къща ( все пак за да живееш добре ще работиш) .. а пък като се пенсионираш ? (точно тогава се усеща самота,щото съм виждала дядо,който няма деца/внуци как мисли и как съжалява) ... за предаването на гена - не мисля,че болшинството се чувства отговорно ... все пак ако беше така всички биха имали деца,а в момента все по малко хора имат деца и то по едно средностатистически ... с 400 лв. ако решиш можеш да отглеждаш дете... всеки родител се грижи за детето си и за повечето е важно,че това същество е живо,че го има,че му се радват,а не че не ходи с обувки за 80лв. (примерно) а за адската мизерия - може би хората,които живеят така са свикнали и мислят,че се справят и повечето най-вероятно подражават на ''щом има за 2 глави,ще има и за 3'' ... и най-вероятно всичко това е инстинкт ( така де,има влияние и обществото,но все пак) и самия инстинкт не е човешка глупост,а условията,които в момента са ни предоставени го правят глупост и правят едва ли не отглеждането на едно дете твърде невъзможно