Цитирай Първоначално написано от AngelAntichrist Виж мнението
Знаеш ли какъв им е проблема на романтичните мъже?

-Опитват се да използват романтиката, за да създадат привличане.
Пример: Пенчо познава Пенка от два месеца. Той нерешителен путьо, сеща се чак сега, че иска да й бърка в гащичките и тича към офиса й с букет цветя, и кутия бонбони. Като по филмите, нали. Обаче романтиката не може да създаде привличане, а само да го засили....За целта трябва да го има. И когато Пенка не оцени жеста, и не си свали гащичките тя е "кучка" и "сигурно иска някой богаташ, днешните жени не се трогват от романтика".
Сори, Пенчо, не си на прав път.

-Смятат, че е разменна монета.
Не го правят от сърце. Смятат, че техните жестове са валута за чувствата на човека отсреща. "Аз й купих цветя и я заведох на вечеря, сега трябва да ме обича. Как е обичала оня дето не я водеше на ресторант, пък мен няма..?" Но не...Тингс донт хепън дис уей, сори.

-Прекаляват поради едно от горните две или и двете. И накрая просто излиза, че ти лижат задника, за да "вземат" нещо от теб. Жалко и отегчително...

И казвам "не, благодаря" на такава романтика.

Привличането и любовта се случват заради съвсем други фактори, съвсем несвързани с романтиката. Ако ги няма първите две...Е просто трагично.

А да не говорим, че романтиката не е това от филмите, а в малките неща. Не са виновни жените, че Холивуд ни е набил изкуствените си стандарти и дефиниции.
Много мъже изкупуват цялата цветарница, макар че повечето жени мечтаят за едно цвете - ама онова любимото им, в любимият им цвят.

А в една връзка, ако мъжът всеки ден ми прави романтични жестове ест., че ще станат част от пейзажа и в един момент няма и да се замислям за тях вече. Както и обратното, разбира се. Трябва винаги да имаш поне един коз в себе си, да поддържаш малко мистерия и човекът да си го е заслужил (дори по някакъв малък начин). Идеята е да не позволяваш на партньора си да го приема за свише.

Романтиката е усещане. Ако имаш подход ще знаеш кога и как да създадеш успешно едно такова усещане.
Правилно от първата до последната дума, браво.

Мисля си, че хората, които се определят като неромантици, изхождат от представата за романтика, зададена от Холивуд. Смятам, че всеки е романтичен, но има различна представа за романтика.
За едно момче да обсипе леглото с розови цветенца би било ужасно мило, нежно и бла-бла, но ако за момичето до него това е проява на пълна безвкусица и унищожаване на една камара цветя?

За мен лично освен малко по-стандартните неща като букет с цветя и т.н., би било суперромантично да ме замъкне на пикник с направена от него салатка, малки кюфтенца и пр.; всякакви малки и неочаквани жестове са добре дошли.