Социалната мрежа Facebook има над 1 милиард активни потребителя месечно. По-голямата част от българите с достъп до интернет, имат регистрация. Да бъдеш активен в социалната мрежа е нещо напълно нормално, а това да нямаш профил, буди подозрението на околните. Някои работодатели не наемат работници, които нямат регистрация, защото смятат това за признак, че служителите имат проблеми в общуването. Не е очудващо, че най-голямият процент от хората, които не ползват социалната мрежа са бедната част на обществото, които нямат достъп до интернет. Някои световни медии стигат до там, че определят частта от населението, които имат достъп до интернет, а нямат регистрация като признак, че са особенни, проблемни, опасни, или дори психопати.
Преди няколко дена се запознах с момиче, което ме изгледа ужасно странно, когато й казах, че нямам регистрация във Facebook (изтрих си акаунта преди няколко месеца, защото лично за мен е загуба на време). Тя изведнъж стана много студена. По-странното беше, че това ми се е случвало и преди. Точно заради това проучвам въпроса.
Какво е вашето мнение? Какво мислите за хората, които са си изтрили акаунтите, или въобще не ползват Facebook? Какви са ви първите впечатления за тях? Бихте ли ревнували половинката си ако няма акаунт? Познавате ли нормални тийнейджъри без Facebook?