Границата при мен е много строга.
Разбира се, че си спомням, че си имам приятел, когато разговарям с някого. Нелепо е да се захласнеш по случаен познат, когато обичаш някого. А ако се захласваш, значи не обичаш.
Когато говоря с човек от другия пол, винаги пазя някаква дистанция в думите. Но не защото се правя на много важна че си имам приятел, а защото морала ми не го позволява - пак казвам, недопустимо е за мен да проявявам какъвто и да било интерес към друг.
За запознанства в нета няма и да говоря - абсурдно е, дори необвързана не бих пращала снимки и разговаряла за лични неща с някакъв си от нета, дето не го знам какъв е.

За секс не говоря с никого, освен с приятеля ми. Говорим за цветущи подробности. С приятелка мога да подхвърля някое изречение по темата, което обаче не включва илюстриране на мен самата в еди-коя-си поза.

Ситуацията със стария познат: Вероятно ще отида сама. Зависи и за какъв човек говорим. Примерно някой, с когото сме били наистина приятели и по стечение на обстоятелствата не сме се виждали отдавна - да, отивам. Някой, с когото никога не съм поддържала близки отношения - вероятно ще си останем с разговор по телефона. И няма да направя проблем, ако приятелят ми излезе да се види с приятелка. Имам му доверие. Ще питам как е минало все пак.

Лично пространство в една връзка няма според мен. Говорим за сериозно обвързване и намерения, не хайманосване и леки връзки за по месец-два. Няма лично пространство, щом си решил, че ще споделяш живота си с някого. Този човек е личното пространство оттук нататък. Това не означава да сме в течение буквално за всяка минутка от деня, която не прекараме заедно. Това означава да си имаме доверие и без притеснение да допуснем човека до себе си толкова близо, колкото той поиска. Оттук се изгражда доверието за мен.

За въпросите от статията - не съм съгласна, с любимия човек трябва да можете да си споделяте всичко, всякакви въпроси да бъдат с честни отговори. Пак се връщаме на въпроса за доверието - трябва да се разкриеш пред този човек. Не той да се притеснява да те пита нещо, щото нали, да не се скарате.