- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Проблем с едно момче
Здравейте на всички!
Най-накрая ми остана време да пиша.Едно момче в моя клас постоянно се базика с мен,прави си не интересен и всички други ми се смеят.Опитах да не му обръщам внимание,но... още повече ми се смеят.Как да го спра?
Не му обръщай внимание. И в нашия клас има един такъв. Не му отвръщай, щот най-накрая ти ще си наказания.
Направи го за смях пред всички като преди това му шибни такъв шамар, че когато умира да си го спомни.
Не го оставяй да те тормози, отвръщай му или се обърни към преподавателите/училищния психолог/директора.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Той ще продължава, ако е свикнал да те гледа, че не му отвръщаш. Когато се заяде с теб или ти каже нещо обидно му отвърни. Научи в какво е слаб и кои са лошите му качества ( всички ги имат ) .![]()
Ми направи го ти за смях.
Познавам много такива хора- не носят на майтап и на подигравка.
Един път трябва да го подиграеш и ще спре за дълго време да ти се
подиграва.
Направи го на 2 стотинки. Но без никакво насилие! Не съм бил обект на подобни подигравки, но съм наблюдавал такива сцени и най-голямата грешка е когато не се обръща внимание на агресора. Тогава проблемът се задълбочава повече и тормозените се озверяват и асоциализират. Започват да виждат само лошото у човека и по-късно трудно създават семейства, приятелства и т.н. Училището е място, където може да се получат травми за цял живот.
Има други два варианта. Първият е да опиташ да намерите някакви общи теми за разговор, може дори да създадете приятелство. Лесно е да наречем един човек "проблемен" или "агресивен", но тази злоба винаги идва отнякъде. Може да е от семейството му, от началното училище, ако е имал по-големи братя, които са го тормозили... В такива случаи трябва да се посети психолог. Просто не ми се мисли какво му е на едно дете, когато още в първи клас му лепват етикет "проблемен". Една лъжа, повторена 100 пъти, става истина. С тези етикети до голяма степен се получава така.
Вторият вариант е да кажеш на родителите си. Но аз лично не ти го препоръчвам (на това ниво), защото:
1. Учениците не одобряват това някой да се оплаква на родителите си, защото са се бъзикали с него. Най-много пък в гимназията (където предполагам, че си)
2. И учителите.
3. И родителите ти са хора, нека не ги разкарваме за проблем, който сами можем да решим.
4. Това е важно - въпросното момче няма да престане. Да, виждал съм го с очите си. Често се случва такива деца да са малтретирани у дома. Познай какво ще се случи с него, след като научат родителите му. В този случай агресорът сам става жертва. Така ще те намрази. Ще започне с още повече подигравки, закани и т.н.
Ако обаче се чувстваш несигурен, го направи. Проблемите трябва да бъдат решавани в зародиш.![]()
Последно редактирано от dimitar., : 01-27-2013 на 20:36
Противопоставяй му се,не го оставяй да говори каквото му скимне за теб и да ти се подиграва и най-вече да те излага пред другите хора,аз такива най-много ги мразя,недей да разглеждаш като опций родителите,директори,учите ли етц...и сам можеш да се справиш,един път като му покажеш .че не си миролюбиво кутре и ще спре да се "ебава" с теб,просто си защитавай достойнството и бъди Мъж
На такива идиоти плюя на гроба им !
Живота е рисуване без гума за триене...
МОМЧЕ СЪМ !
Ами да ви кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ!Значи започнах да му се противопоставям,затапвах го на няколко пъти,един път даже се стигна до там,че нямаше какво да каже.Ако може да дам пример-Беше закъснял за час и вече си сяда на мястото,вика ми ''К'во ста е,умрял" и аз какво да му кажа викам "Нищо е грозен",млъкна като котка през зимата.По-принцип е някаква хърба(7 клас сме 40 кг)страх го е да удари,ама на приказки е много устат.Ако може да ми кажете съвет,макар и не точно по темата,как да се науча да казвам това,което мисля,даже да ме е "страх"![]()
Браво,че си събрал смелост ! Иначе както го описваш какъв е представям си го къв въздух под налягане е,трябва нон-стоп да го затапваш и унижаваш,(Ако той си позволява да продължава да се заяжда)...иначе му бий шута,с отрепки смисъл няма да се занимаваш...а иначе за това как да отговаряш и т.н.,това вече си е до опит![]()
От моя клас 3 момчета се бъзикаха така с мен. Изръмжах им и на тримата и им казах, че ако чуя още един бъзик по мой адрес ще ритам задници. Още повече като почнах да тренирам и вчера пак нещо се подхвърли за мен и аз им изръмжах пак и те спекоха, а са 3ма. Поговори с тоя и му кажи лице в лице, че не ти е приятно и т.н. ама с чисто приятелки тон. Обясни му, че не искаш. Като е лице в лице ще го възприеме по много по различен начин отколкото по фейса. Действай и пиши. Ако иска на ЛС няма проблеми ще съм на разположение и ще помогна![]()
Според мен, трябва да си извоюваш някъква позиция в класа си! Преди и аз бях така, но след като го направих всичко приключи!![]()
Невинаги можеш да кажеш това, което мислиш, защото често се случва в ежедневието да се действа импулсивно, или пък да е необходимо известно време, докато откриеш кое е подходящото нещо, което да изречеш(както в примера ти). Да кажеш какво мислиш е нещо, което се владее не от всеки, типичен пример са юристите, които с това си изкарват хляба. Хората са ти дали различни варианти - пробвай ги един по един, сменяй ги, не се старай на всяка цена да не станеш за смях, просто следи да видиш кое има повече успехПък и понякога просто проблемът се решава когато пътищата ви се разделят - има хора, които не са родени да бъдат приятели
![]()
в случая мисля че е по добре да му отвърнеш и ние си имаме един такъв в класа и по принцип не му обръщаме особено внимание на глупостите обаче когато попрекали никой не го търпи той си пада малко побойник и често се случва да се сбие с някой дори и с момичетата