- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Бойко Борисов????
@Violenza, много добре разбрах какво имаш предвид.. ти не разбра мен.
На макетата, всичко е тяхно !
Четох промени в изборния закон от сорта на психотест за депутатите![]()
n00bs
I like to lumpen, lumpen
I like to lumpen, lumpen
I like to lumpen, lumpen
You like to... LUMPEN!
Само минавам да кажа БРАВО на протестиращите.
С вас сме!
А Волен ми го пратете. Имам няколко идеи за лечението му. ^___^
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
Тъй вярно!
Ето го Воленчо - https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
На всички им писна.
Лоботомия.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
В тоя форум трябва да се научите да не се впрягате.
Аз ако се връзвах на всяка обида дето съм получила, да съм в парламента, да правя компания на Волен...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
"Мухите хапят най- много наесен"
...както казва народът.
Всъщност, има и доста места в чужбина, където ги сцепват на фона на нас. Но дори и на фона на другите да учим много, пак учим смешно малко, че да се оплакваме.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Violenza, не е баш така. Аз поне от опит знам, че им е малко по-малко материалът за учене. При британците A-левълите са върху елементарна тригонометрия. От друга страна обаче задачите са фокусирани върху способността да приложиш знанията си по интелигентен начин. При нас опира по-скоро до знаене на формули и директното им пляскане. Ако хванеш един сборник със задачи и ги решиш всичките после на изпита грам няма да ти се наложи да се замислиш - на автопилот става. Резултатът (поне за мен) - елементарна задача за 9-10ти клас да ми дадеш ще я гледам като теле. По Химия и Биология нищо не помня, а дори се радвах на тези предмети едно време.
Та мен това ми е проблемът с Географията - чисто зубрене е. Не ме кефи да зубря, не съм го правил, затова и имам 3ка в дипломата по този предмет. Какъв е проблемът вместо къде има тухлена фабрика ;д да се изучава Game theory примерно ? География и Икономика се казваше предметът едно време ако не греша.
Защо учебниците по История смърдят на национализъм, вместо фокусът да е върху основи на държавата и правото ? Вярно, има го, ама е нищожно. Излез питай някой какво е разделение на властите, защо е необходимо или каква е разликата между законодателна и изпълнителна власт и коя институция ги представлява и гледай сеир.
Много е наобратно всичко. Не трърдя, че материалът е прекалено много или нещо подобно - просто казвам, че не се поднася правилно.
Нищо подобно. То затова не съм чула германец или англичанин да са първи по олимпиадите.. защото предразполагат към самостоятелно мислене (което е пълна спекулация). Иначе за англичаните и америкаците съм съгласна, че са пълни дебили и в 10 клас още стоят а уравнения, но за другите държави не съм съгласна. Както каза Чачо, на някои места ги гърчат повече от нас.
*Теория на игрите не се изучава по същата причина, поради която не се учи и съпротивление на материалите (примерно).
Е недей да сравняваш средностатистическия ученик с хора, които целенасочено изучават даден предмет. Не е честно просто ;d Виж SAT-овете примерно - чист IQ тест е. A-левълите не са по-далеч концептуално. За германците не мога да говоря - не съм запознат със системата им. Но ако твърдиш, че има нещо общо между нашите матури и техните ... просто не мога да се съглася.