.
Резултати от 1 до 25 от общо 1132

Threaded View

anonymous708973
    Guest
    Докато не ми излезеш име на партия, за която ще гласуваш, плюс аргументи, благодаря съм да те чета.
    Спорих с един като тебе и когато накрая ми изтресе Кунева, която съм проучила подробно, защото самата аз бях за нея допреди месеци, ми идваше да цвиля от смях.

За останалите - някои неща от управлението на ГЕРБ - юли 2009-март 2013
    Ръст на БВП
    2009- -5.5%,
    2010- 0.4% (забележете колко бързо се постига каква разлика - полугодие или една година трябва да е)
    2011- 1.8%
    2012- 0.8%

За същия период износът като процент от БВП се е повишил от 33.5% на 52.5%. Вносът от 45.4% на 61.6%.
    Инфлацията се е повишила едва с 0.2%. Само ще спомена, че БСП искат да махат валутния борд (и плоския данък, бтв). Безработицата от 9.1% на 11.4%, което спрямо световния мащаб си е супер.

- Средна работна заплата 2009 - 240 лв, същото от 1.1.2013 - 310 лв. Разбира се, според Воленчо можело да е 1000 лв. :д

- За първи път е договорена цена с 20% отстъпка при договор за природен газ, досега тенденцията е била само растеж.

- През 2011 година се създава Единен орган за управление на подземните богатства - досега дейността е била разпределяна между 3 институции, което, както сами се сещате, си е сложно. Приходите от концесии и проучвания са 186 млн. лв. - сумата е 5х сумата от 2010 г.

- Във връзка с опазването на околната среда: рязко увеличение на рециклираните отпадъци.
    През 2008 - 0% битови отпадъци, през 2011 - 160 000 тона.
    През 2008 - 152 000 тона опаковки, през 2011 - 205 000 тона.

- Промяна и изграждане на ВИК мрежа - 5050 км общо!

- Пътищата няма да ги споменавам, достатъчно разпространена е тази информация. На Бойко му дават пари, за да строи пътища, той не може да прави друго с тия пари, така че народът е хубаво да мисли преди да плюе.

- През 2008: ПТП - 8045, загинали - 1061... тенденция на спад до 2012, когато: ПТП - 6717, загинали - 599.

- увеличение на пенсиите без дефицит в НОИ

- Разбита група "Наглите", "Килърите", "Октопод", печатници за фалшиви пари и винетки.

- В сравнение с управлението на "тройната коалиция": 126 пъти повече пари по програма "Конкурентноспособност" - 1 млрд спрямо 8 млн. (това във връзка с малкия и среден бизнес)

- Някои нововъведения: свързване на касовите апарати към НАП; въвеждане на камери по време на изпит кормуване; забраната за пушенето; програми за кариерно ориентиране; въведена максимална цена на таксиметровите шофьори; успешни занимания по интереси, програма УСПЕХ, например.

Изброявам само тези, които мен ме впечатлиха. Те са една камара повече.

Бойко не е идеален, далеч съм от мисълта, че образът на българския политик трябва да е пожарникар, който има видна прилика с едни други дебеловрати хора и чиято реч представлява искрено препятствие пред преводачите за Берлин. Но е най-доброто, с което разполагаме. Да не говорим, че определено се въздържа от... не знам как да ги нарека... по адрес на другите партии. Ще дам пример: На центъра на Пловдив няква привидно зелена, но явно червенееща партийка обяснява пред микрофон (цитирам): "Пловдив трябва да се отърве от боклука (при което аз си представям... боклук!)... съжаляваме, господин Тотев, но всички пловдивчани мислим така за Вас." о.О Аз за такава партия не бих гласувала, за вас не знам.
    И това е само един пример. Друг такъв е брилянтното обвиняване на Бойко за икономическата криза. Все едно тя не е световна и тръгна от Америка, ама нали... Бойко и Баракчо са спретнали една конспирацийка явно.
    Много е лесно да се плюе по ГЕРБ - били ни оставили в бедност и т.н., но коя друга партия е управлявала във време на подобна мащабна криза?
    Последно редактирано от PinkPan7her : 05-04-2013 на 15:15

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си