- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Бойко Борисов????
До идването на ГЕРБ беше излишък, иначе да в сравнение с първата година на управление(2009), имат напредък в тая посока.
Проблема е, че се забихме в цифри, а те реално нищо не значат. Външия дълг на САЩ е почти 100% от техния БВП.
Най-големия провал на ГЕРБ бяха стоте хиляди закрити малки предприятия(другия голям провал беше обещаното ни влизане в шенген). Икономиката се гради върху малък/среден бизнес, не ми се мисли още колко ще окапят. Голям праз че сме "финансов отличник" като хората нямат с какво да си платят сметките и се палят по улиците.
Това, че в момента избора е между две еднакво полирани лайна(БСП и ГЕРБ) не означава трябва да седим с превити глави и да се успокояваме че няма нищо по-добро. Никаква разлика няма дали ще управлява Борисов или Станишев. Царя няма да го коментирам, дойде човека прибра си ~200 милиона и повече няма да го чуем, друг смисъл влагал в "Ще ви оправя..."
Това не е демокрация. Не знам до колко си запозната с принципа на разделение на властите, обаче при нас Бойко упражнява контрол или натиск освен върху основните три (изпълнителна, законодателна ,съдебна) и върху четвъртата власт.
Няма да гласувам за престъпници, няма да гласувам за Цветанов, дето го е страх да си махне имунитета, защото подслушва като разпран и не може да си понесе последствията като мъж.
До някъде те разбирам, сигурно са ти първи избори и кипиш от ентусиазъм да упражниш новопридобитото си право на глас.
Сигурно ще се разочароваш след като видиш, че на 12ти няма да могат да формират кабинет и ще трябва да гласуваш пак есента, така че няма голямо значение за кого ще се гласува на 12ти.
Иначе бих гласувал за Витков умно момче е, обаче е абсурд да се мисли, че ще успее да събере достатъчно кадърни с които да направи кабинет, възможно е да направи по-големи поразии от боко, обаче ми се ще да си мисля че е отишъл на избори по правилните причини, а не да се облагодетелства като всички.