Violenza, не е баш така. Аз поне от опит знам, че им е малко по-малко материалът за учене. При британците A-левълите са върху елементарна тригонометрия. От друга страна обаче задачите са фокусирани върху способността да приложиш знанията си по интелигентен начин. При нас опира по-скоро до знаене на формули и директното им пляскане. Ако хванеш един сборник със задачи и ги решиш всичките после на изпита грам няма да ти се наложи да се замислиш - на автопилот става. Резултатът (поне за мен) - елементарна задача за 9-10ти клас да ми дадеш ще я гледам като теле. По Химия и Биология нищо не помня, а дори се радвах на тези предмети едно време.

Та мен това ми е проблемът с Географията - чисто зубрене е. Не ме кефи да зубря, не съм го правил, затова и имам 3ка в дипломата по този предмет. Какъв е проблемът вместо къде има тухлена фабрика ;д да се изучава Game theory примерно ? География и Икономика се казваше предметът едно време ако не греша.
Защо учебниците по История смърдят на национализъм, вместо фокусът да е върху основи на държавата и правото ? Вярно, има го, ама е нищожно. Излез питай някой какво е разделение на властите, защо е необходимо или каква е разликата между законодателна и изпълнителна власт и коя институция ги представлява и гледай сеир.

Много е наобратно всичко. Не трърдя, че материалът е прекалено много или нещо подобно - просто казвам, че не се поднася правилно.