.
Резултати от 1 до 25 от общо 1132

Threaded View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Fisherman Виж мнението

Хората крещат в лицата им оставка и червен боклук,те обясняват,че хората не знаят какво искат и не може да се говори с улицата.
    А знаят ли кво искат ?

Нека да направим един бърз преглед на това, което искат протестиращите

1. Незабавна оставка и нови избори възможно най-скоро

2. Промени в изборния кодекс и намаляване на бариерата от 4% за влизане в парламента на други партии за да имат хората по-висока представителност

3. Не искат нито герб, нито комунистите (тука не знам ква е разликата между двете)

Ако някой има нещо да допълни нека да го направи, но аз поне това чувам всекидневно като ОСНОВНИ искания

И най- смешното е, че дори не им пукало за цената на тока и това на къв хал е държавата, важното било незабавна оставка....

Другото което е много любопитно е, че някой много успешно лансира идеята, че това бил протест на интелигенцията и на средна класа и т.н.

Аз веднага си задавам въпроса защо точно тия искания и кой наистина обслужат те ?

1. Защо незабавна оставка ? Защото ако се изчака до другата година месец може би ще се формира нова десница, която да погълне голям брой гласове, а това определено не обслужва Герб. За 1 година предполагам и че ще излязат доста лайна на предишното управление, а не е изключено Герб да се разцепи, явно е, че има някакво напрежение вътре

2. Защо да се намали бариерата от 4% ? Много просто, защото в този парламент никой не би подкрепил Герб, а неговите патерици останаха отвън при нови избори вероятно ще е същото, но ако падне бариерата на 3% ще може да се намърдат и Янето и В. Симеонов и Кунева и т.н някой ако ме убеди, че това са партиите, които протестиращите негодуват, че не са влезли в парламента да ги представят, браво му казвам

3. Не искат нито Герб, нито Комунистите, хммм !? Ако някой ми каже какво би се променило ако има нови избори септември, освен това, че Герб ще спечели да ми сподели ?

Странно как всички искания на протестиращите обслужват Герб, нали ? Ами това, че 20 000 протестиращи, които са се събрали от кол и въже, бяха определени за интелигенцията на София и същата тази интелигенция е против Бсп, а ония дето свалиха Герб са клошари, тва кой обслужва ?

85% от хората подкрепят протестите, а 51% искат оставката на Орешарски, а февруари колко бяха тия, дето подкрепят протестите и освката на Борисов ? По- малко ли бяха ? Но сега тва се натъртва всеки ден, тва кого обслужва ?

Аз като прост човек бих поставил следните искания:

1. Правителството да декларира, че май месец 2014 година ще има нови парламентарни избори заедно с изборите за евродепутати. Защо ? За да се успокоят хората, за да може все пак правителството да свърши някаква работа и държавата да се стабилизира, най-малкото да се успокоят политическите страсти.
    За да може до тогава евентуално да се сформира някоя партия на протестиращите и някоя нова десница, в края на краищата нали "УЖ" искаме промяна,ако изборите са септември даже и една нова партия няма да има, откъде ще дойде тая промяна ?

2. Задължително гласуване. Защо ? За да знам, че когато някой отсреща мрънка и е недоволен от правителството той поне е гласувал. За да можем да се отървем от Дпс по културен начин и те никога вече да не са фактор в управлението. За да може българите, а не циганите да определят, кой ще ни е президент и кой премиер, за да се спре най-сетне с купения и корпоративния вот.

Има и ще неща, които ми хрумват, но това бих искал аз за разлика от ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА

Цитирай Първоначално написано от lisi4ety Виж мнението
    Мисля, че ти си от тези с размътените мозъци. Мисля, че България при ГЕРБ беше най-силна, откакто дойде демокрацията. Мисля, че и той не е цвете за мирисане, но е класи над другите български "политици", включително сегашните "управляващи".
    Ей заради такива хора България е на тва дередже, такива, дето не могат да изброят и 10 човека от една партия, но гласуват за нея, и са седнали да разсъждават за политика, такива , дето от февруари политиката им стана интересна, днес вече станаха специалисти. До вчера ако някой те беше питал какво е кворум, какво е правителство, как се избира то, щеше да гледаш като посрана. По добре изчезни от този раздел, може и да забереш някои от колежките си и да ходите да пишете коментари в теми озаглавени "Имам пъпки по вагината, кво да правя" или " Много му е голям, а той иска да му го налапам целие" успех
    Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 06-27-2013 на 14:28
    Законът е закон,
    но той врата в полето е
    и луд е оня, който потърси там сърцето си...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си