Никой не обвинявам за това, че ми е налагал предразсъдъци, даже напротив. Тези предразсъдъци така или иначе са били част от живота ми, били са необходими в даден етап, затова са и толкова популярни впрочем.Но дойде период когато разбрах същността им, промених се вътрешно и вече нямам нужда от играта на сполука-несполука ("Който учи, той ще сполучи" хахаха, помни ли го някой това?).
Естествено че "порастване" всеки си го тълкува както си иска, но аз разглеждам думата в най-чистия и смисъл, в най-природния дори. Порастване значи процес насочен към автономност и независимост. Но това не става чрез имитиране на това, което "порасналите" правят.
Иначе растежа съвсем не значи само това, "да растеш" има всевъзможни тълкувания, понеже растенето може да е в крайно много посоки. Но тук говоря за основното положение, за основното действие, което изразява думата. А основното за растенето, е че всяка единица се обособява, става по самостоятелна, по комплексна. Разиграването на театри в ума, чрез образни представности не е порастване, а чист атавизъм. А пък играенето на ролята "пораснал" - още по-малко. Това беше тезата ми. И не виждам защо е грешна. Да бъдеш на 20-30 години и да изпитваш вина от мисловния образ на майка си, не е точно най-зрялото нещо на света.
И разбира се, моето тълкувание на "растеж" съвсем не претендира да е вярно - още повече че щом си говорим за тълкувание, такова нещо като "вярно" губи смисъла си. Но така или иначе това е моята интерпретация - указал съм защо е такава, който има акъл - да преценява.
Tl;dr отново ми изкривяваш думите, нищо не си разбрал, обвиняваш ме за неща, които не съм казал, и като цяло нищо не казваш. Нищо повече не съм и очаквал от теб, но отговора ми беше повече насочен върху темата отколкото някакъв опит за дебат. Не мисля да задълбавам и в етимологични спорове, особено с толкова безпочвени от твоя страна аргументи. С това, думите ми към теб свършват.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 05-05-2013 на 18:18