- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Хора, носещи липса на късмет.
Вярвате ли, че има хора, с които след като изградите някакви близки взаимоотношения, било то приятелски или любовни, ви носят нещастие? Сякаш нещо ви замъглява зрението, прекарвайки повечето от времето си с тях? И сякаш "случайно" тази връзка не сработва... според вас връща ли се всичко, което сте изгубили? Имам впредвид, те са копчето пауза, с което оставаш заклещен, докато де факто не разбереш какво те спира, в простичкия ти, но красив живот?![]()
а иначе мисля, че никой не ни е виновен за нещастията, камо ли някой човек като съм с него и да го обвинявам че ми носи нещастие..........
Последно редактирано от defender : 04-19-2013 на 19:04
Идеята ми беше друга, създава ли се напрежение, върху силното фокусиране между две цели и дали след спирането вманиачеността на едната, другата възвръща статуса си, изгубен при сблъсъка от насочени мисли и енергия в две различни неща?
искаш да кажеш, че човекът когото обичаш се превръща в някакво ограничение за теб, като копчето пауза в живота ти.............. така ли.
Предпочитам кучета, предимно породите които наподобяват вълк.
Ето и моите предложения - вълкашин, каракачанка, немска овчарка, хъски.
Добра идея.
Искам да си взема и един орел, тъй като не си падам по папагалите.![]()
Може да се заслепиш в даден момент, само ако се изразяваш както в коментара си. Не само, че ползваш сложни думички, но и ги употребяваш неправилно, в опита си да обобщиш проблема.
Имаш две цели, стараеш се да постигнеш и двете. Ако се съсредоточиш много върху едната, оставяш другата на заден план. Питаш се дали като приключиш по един или друг начин с първата, втората ще носи същото значение като преди и ще ти стане отново приоритет? Няма такава взаимовръзка. След изминалото време втората цел й преопределяш значението, ако е нужно. Тоест, можеш да имаш различна гледна точка, можеш да имаш същата и значението й го определяш, както определяш на всяко друго нещо - мислейки според разбиранията си.
А късметът не мисля, че има нещо общо. Късмет е да се случи нещо, което те облагодетелства, при произволно развили се събития. Ако някакво събитие е било предвидимо следствие от друго (обективно предвидимо, а не предвидимо спрямо собствените ти знания) и ти донесе нещастие, това не е липса на късмет. Това е липса на добра преценка.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
"Сложните неправилно употребени думи" хич не са си на мястото, поради факта, че нито думите са сложни, нито смисъла, нито мястото им. Не е лъжа,че е въпрос на разбиране, малко са хората, които са могли да разберат целия смисъл на темата ми, поради простия факт, че "разбирането" не се учи от някого, а се придобива. Сам си създателя, а не чирак на нечий чужд напълно различно-функциониращ ум.
Като краен атеист, дори не искам да се включвам в темата, макар че --
постоянно ми обясняват, че нося късмет.
Миналата седмица в един бар спечелих на томбола новия албум на deep purple и го подарих на пазача, 1-2 дни преди това заведох 7 ученички на една конференция и на томболата 3 от тях спечелиха и 3те награди, дадоха ми под отговорност една малка организация и преди 2 седмици първите три места на едно състезание, което я касае, я взеха ученици в нея.
Това само в последните две седмици.
Хаххуха, любимият ми скорошен случай е, когато майка ми караше без никакви стопове и ни спряха 3 пъти КАТ и трите пъти ни пуснаха без да й искат париИ тя постоянно ми повтаря същото за късмета.
И сега чакам някой да канализира лоша енергия и да ме урочаса, бахти гадното.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Всичко се случва, та дори и това. Само че бих изключил свръхестествените сили и вселенските закони. Нормално е всеки човек да ни влияе по някакъв психологически начин, но в крайна сметка отговорността за действията ни е най-добре да си я носим сами. Ако станем с гъза нагоре и това ни попречи да видим през прозореца че вали, тогава това че не сме си взели чадъра не означава непременно, че дъжда е лошо нещо![]()