- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Христос воскресе
Пожелавам ви искрено да бъдете най - вече здрави и щастливи, обичани и да обичате. Пожелавам ви упорство, постоянтво и каквото си пожелаете на Великден, да ви се сбъдне.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
И понеже традициите е хубаво да се почитат:
Една легенда разказва, че когато Исус Христос бил разпънат на кръста, враговете му го замеряли със „запъртьци“(неизлюпени развалени яйца). Те обаче по божията воля, щом се докосвали до тялото му, се превръщали в здрави, хубави, червени яйца. В чест на това чудо хората започнали да боядисват великденските яйца червени.
Друга легенда, относно възникването на тази традиция, е че когато разпънали Христос на кръста, една кокошка дошла и снесла под него яйце. Стичайки се върху яйцето, кръвта му го обагрила в червено. Затова и първото яйце се боядисва в червено. С него се натъркват бузките или се чертае кръст по челото на децата за здраве и се заравя в нивата за плодородие.
Останалите яйца се боядисват в различни цветове и се рисуват. Синият цвят символизира непорочността, виолетовият – кръста, зеленият – Христовите ученици, а жълтият – самият Бог.
В древността яйцата се боядисвали с отвари от билки. През последните десетилетия вече започнаха да се украсяват, ползвайки различни методи с восък, листа и др.
- Реших, че който не го е чувал това, е хубаво да се знае.
КУР за Христос!
"Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!
Мишинка
BrainDamage
Защо 70% от населението са олигофрени се питам.
Да сме здрави-това е най-важното!
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Воистина Воскресе!
Живи и здрави.
Воистина Воскресе
Не съм османин, просто не вярвам в тези глупости като възкресението на Христос и тем подобни...
Религиите са за хора, които ги е страх от науката и искат да вярват, че някой горе ги пази...
Кур за Алах, кур за Христос, кур за Буда, кур за Кришна и всички останали...![]()
"Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!
Мишинка
BrainDamage
DJ-ят в дискотеката:
- Готови ли сте да избухнеееем?
От задните маси:
- Аллах акбар!
- Аллах, изпуснах си свещта! - веднъж така извиках с огъня от Ерусалим, като ми го дадоха
Воистина Воскерсе
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Воистина воскресе! Радост ме изпълва и умиление когато живота ме среща с истински хора! здраве за всички ни,да се помолим със смирение в сърцата!
Много обидно ми става някой да говори така..И аз вярвам в някакви езотерични и подобни неща, но не се отричам от християнството, колкото и да си противоречат понякога.
Те и Свидетелите на Йехова, не учат на лошо![]()
n00bs