- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Христос воскресе
Най-точни пост в цялата тема!
Точно религията не учи на добро, религията ни дели. Защото едните вярват в един бог, другите в друг, третите в трети, и по този начин хората вместо да са едно цяло се делят на християни, мюсюлмани, кришнари, будисти, невярващи и т.н.
И точно вярващите скачат най-много на хората които не вярват и се започва "как може да не вярваш, ти не си човек..." и подобни.
В църква не бях влизал повече от 10 може и 15 години... влязох скоро веднъж за да запаля свещ за починал човек и не защото съм вярващ, ами ей така за да го почита. Скоро нямам намерение отново да стъпвам в църква. За мен това е тъпо да тръгнеш да обикаляш цяла нощ църкви и да се блъскаш за да запалиш една свещичка със "свещения огън, който паднал от небето и го докарали от Йеросалим" (*тука си правим мощен фейспалм*).
А да нося икона? С какво ще ми помогне тази икона (дървена плочица с някакво нарисувано лице)? Нима ако ме блъсне кола, ще ме спаси?
Един луд в родата ми стига, който се кланя на разни кришнарски кукли и всеки ден казва молитви и т.н. :Х
"Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!
Мишинка
BrainDamage
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
DJ-ят в дискотеката:
- Готови ли сте да избухнеееем?
От задните маси:
- Аллах акбар!
- Аллах, изпуснах си свещта! - веднъж така извиках с огъня от Ерусалим, като ми го дадоха
Воистина Воскерсе
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Много обидно ми става някой да говори така..И аз вярвам в някакви езотерични и подобни неща, но не се отричам от християнството, колкото и да си противоречат понякога.
Аллах е велик!
Аллах е единствения истински бог на тази планета!
Всички други, които не вярват, ще бъдат заличени!
Кур за възкръстналото зомби!
Кур за вас!
Кур за Хесус!
Кур за великден!
стига срахте бе, неверници
Воистина Воскресе !![]()
пфффф супер прости същества сте,то бива бива,ама това вашето клони към психично отклонение
Добре де, извинявайте вярващите в Христос!
Преувеличих...
Психопате, не е нужно да ми го казваш какво мислиш за мен, аз си го знам и без да ми го казваш.
П.П. И аз съм християнин, и аз съм имал кръщене и т.н. просто не вярвам в тези глупости за прераждането, бог и т.н. И се дразня когато тръгнат всички да ми повтарят "Христос Воскресе" като роботи, нищо, че голяма част от хората които ми го казват, също не вярват в тези глупости...![]()
Последно редактирано от MaLyKoLiU : 05-05-2013 на 02:46
"Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!
Мишинка
BrainDamage
Някои разграничават, други сплотяват.
Замисли се какво е крепяло българския дух през турско робство. Колкото и да са били рушени църквите. За мен християнството не разграничава хората, както и няма нищо против никоя друга религия. За разлика от исляма и юдаизма..Особено второто (за справка: http://nikolaijambol.blogspot.com/20...g-post_02.html )
Религии, които учат на любов към ближния, които осъждат убийствата и лъжите..те не могат да разграничават и пречат на хората.
какво общо има тоя народ с митологическите басни на един съвсееем друг и далечен народ? Защо някакъв си чужд бог, който обещал на Мойсей да покровителства неговия народ, ще помага на твоя?
Коментар от един сайт.
n00bs
В интерес на истината във филма Зетгейст ( в който смятам, че освен много истини. има и много лъжи) говорят за това, че Бога на всеки древен народ, е роден на една и съща дата, от една девица и т.н.. Общо взето става въпрос за 1 човек, но при всяка религия е интерпретирано различно.
Между другото преди няколко дни четох една книжка, в която става въпрос и за български владетел, син на Бог, преди много много години..На име Колад. За това празника за нас е Коледа, а имаме песничка "Коладе,Коладе..."
Въпроса за религиите е твърде сложен и никога няма да се обясни. До тогава може само да се въртят митове и тук-таме факти.
религиите са за слабите, които вечно търсят я опование, я опрощение.
Мачок, ти ли я сътвори тая магия,бе,всевишний! Викам си нямам спомен да съм правила темаСклерозата ме е затресла.
Иначе, кръстена съм,християнка съм, празника го "празнувам" силно казано, по-скоро го почитам, защото го разбирам. Парадоксално е,че не вярвам в свръхестествените истории за християнството, но този празник е нещо,което е останало в културата ни и не мога да го пренебрегна.
Магьосникът от Оз е жалко дилетантче в сравнение с необятните ми възможности!
a3
Последно редактирано от machoka : 05-05-2013 на 07:15
maDamn
Кво се случва тук хД
Always wanna play but never wanna loose
То проблема не е толкова във вярващите, а в хората, които се сещат, че са християни и отиват на църква за пръв и последен път в годината. Баси жалката картинка.