- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Христос воскресе
Доста от вярващите имат навика да си налагат мнението и това провокира ответна реакция. Затова хората пишат неща от сорта на "кур за христос" или пускат ислямски клипчета. Аз лично отдавна не желая да го правя, защото ако го правя, се превръщам точно в това, което хейтвам в организираната религия - това, че се стреми да се наложи над тези, които мислят различно.
Ако ми кажат "трябва да си християнин, защото си българин и това ни е запазило през турското робство и ако не си християнин, си мюсюлманин" или "трябва да си християнин, защото това е единствения начин да си морален", освен че ме обижда до някаква степен, се хващам за главата колко тъпи могат да бъдат хората. Така че би било тъпо и аз да правя същото като тях - да говоря свръхопростяващи глупости. Разбирам донякъде защо са религиозни, но дотук, мотивите им не се отнасят и за мен, аз търся опора в себе си, не в някакви приказки за господ, джуджета или баба яга. Това което мога да направя за тях е само да не им се бъркам, като им се ходи на църква веднъж годишно, да ходят.