- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Вие мечтаете ли за слава ?
Мисля, че имаш предвид известността, защото славата е вечна. Тя е за героите - Ахил или великите умове като Айнщайн, Моцарт. Те надали са мислили, че ще станат част от история. Като повечето изпреварили времето си творят за бъдещето и остават неразбрани за съвременниците си. След смъртта си повечето художници, дори се прочуват.
Какво означава важен? Важен можеш да бъдеш за малка общност като лидер или да ти се възхищават много хора, без да се имаш за такъв. Исус Христос да не се е величал?! Защо изключваш щастието? Най ме дразни холивудската концепция за младите, красивите и богатите звезди. Много е изтъркано и касае материалното. Това трябвало да те прави щастлив. Много хора са популярни и са нещастни, но има и много щастливи. Известността може да им бъде в плюс и в минус. Някои се възползват от нея, а други не се интересуват. Дори я избягват, такива са хората търсещи спокойствие.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ