Здравейте,на 14г. съм и искам да попитам как да си правя почивката от тренировките аз ходя на фитнес, но рядко и тренирам в вкъщи най-често, и затова ме интересува как да почивам, през ден да тренирам( да уточня у нас правя лицеви опори и дигам тежести най-вече правя лицеви опори)или от понеделник до петък да тренирам и събота и неделя почивка,защото и 2-та начина ги употребяват хората, но аз искам да знам кой е по добър или е все едно.
Ами когато целта е натрупване на мускулна маса е добре тренировки през ден или два дни трренировки-един почиен ден. А за топене на мазнини и сваляне на килограми може по-чести тренировки. До 5-6 пъти седмично.
Зависи и от храната.Може да тренираш и по 2 пъти седмично и да не качваш заради храната или да качваш само мазно. Като за начинаещ нормално е 3-4 пъти седмично по някаква кръгова,че да укрепнеш малко.
Ами аз тренирам за мускулна маса и ям всичко, но сравнение с преди по-малко сладко такива неща сега започнах да ям мн бадеми и лешници те до колкото знам са мн полезни за такива неща и не само.Аз просто тренирам за по здрави мускули също ходя на лостове и кофички правя вкъщи
Да допълня нещо аз правя по 70 лицеви 30 кофички ходя на лостове но е 1,2 пъти седмично заради даскалото, тренирам с гири и е през ден искам да направя по стегнати мускули, да са по здрави разбирасе и по големи.