- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Страх ме е от него
Много добре съм си нясно.
Знам и казвам,да си тръгва докато не е станало късно,защото едно дете(примерно) би и усложнило положението 100 пъти.Представи си само - тя забременява и той и казва,че всичко ще е наред,ще се обичат.Тя му вярва,детето се ражда и от сутрин до вечер си я трепе на поразия,та и детето.Тя търпи заради детето,та да не остане без баща и мисля,че картинката е ясна.Знаеш ли каква е разликата между сега и после?Какво може да се случи,ако не си тръгне сега? Изобщо наясно ли си,докъде може да се стигне и за какви последици говорим?
От тази гледна точка е много по-лесно да си тръгне сега,когато нищо,ама нищо не ги обвързва.И казвам лесно,защото е лесно - да обере багажа и да се спясява,сега,а не след сумати години.
Аз разбирам нещата така.Или си тръгва сега и го забравя,или още 10-20 години ще съжалява за тази си постъпка,и нещата ще се усложняват.Защото,кажи ми,има ли разлика между това да те тормозят една или 10 години?За мен има огромна психологическа и емоционална разлика.
Не може някой да те тъпче 10 години,ти да седиш,той да те бие и после да говорим за себеуважение.Човек,който позволява това да му се случва е психически слаб и се страхува от свободата си.Не знаят, какво ще правят сам и затова си седят при насилниците толкова много време.Когато са сами ок - причиняваш го всичкото това само на себе си,но когато става въпрос и за деца,които са невинни жертви не можеш да кажеш,че не било лесно.Че коя нормална майка би гледала как й бият детето всеки ден,и как би спала като знае,че тя му го е причинила и как да няма лесно и трудно бягство Да,да избягаш не е лесно,но да те унижават всеки ден да не би да е по-приятно?
Винаги,ама винаги има избор,това,че повечето не го правят си е техен проблем.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Много тук се питат как така след като момчето и е посягало тя пак е с него,но замисляте ли се.. има много мъже с проблемни нерви,които при всеки един изблик не трошат мебели,коли и т.н,а посягат директно на момичетата си.. говорим при всеки един изблик на нерви,при всеки един по-сериозен скандал.Аз не мога да повярвам,че за тези 5 години,ти е посегнал само веднъж.. Стига само да не е било наскоро,защото пак би си го позволил.
Много те съветват с полиции,жалби и т.н,аз също мога да бъда една от тях,но ти най-добре знаеш кого да послушаш и как да постъпиш.Била си 5 години с този човек,вероятно живеете заедно,делите едно легло.. не е лесно изведнъж да се стигне чак до такива мерки,но има хора,които го заслужават.
първо още в първото си мнение и казах колкото се може по-бързо да си тръгне, но второто е че ти разсъждаваш от друга позиция (за която наистина ужасно много съжалявам, че ти се е случила), но има разлика между това и другото в което това ти го причинява любимия човек, този който всъщност е трябвало да бъде твоята половинка и твоята защита и точно той да се превърне в най-големия кошмар, и по същия пример който ти даде че майката не си тръгва за да не останело детето без баща (или с други думи без защита), така и жената остава с мъжа за да не остане без защита, и в двата случая звучи абсурдно нали, в единия защо ще търпи заради детето щом бащата е болен човек, в другия защо ще търпи след като мъжът е болен човек, а това за психически слабия човек..., едно прекрасно момиче с големи кафеви очи на 16 забременява и напуска къщата на родителите си за да отгледа детето си сама, това как мислиш дали е действие на психически слаб човек? няколко години по-късно среща мъж, но за съжаление и той се оказва болен, но години по-късно продължава да е с него (и дори му ражда дете) и според нея било нормално да получава крушета след като той се бил грижел за нея
и накрая нещо много важно повлияно от последното ти изречение ТОВА НЕ Е ТЕХЕН ПРОБЛЕМ, ТОВА Е ПРОБЛЕМ НА ОБЩЕСТВОТО, защото се случват такива неща именно защото хората смятат че това е само техен проблем
и все пак се отклонихме от темата и нека спрем дотук, да се надяваме момичето да е намерило смелост за да реагира както трябва
Последно редактирано от CharovnikaOtOz : 05-08-2013 на 22:31