- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Приятелят ми е хипохондрик, какво да правя?
Благодаря за мненията!
Последно редактирано от airpump : 05-09-2013 на 14:47
Ами.. когато се е случило.. вие вече сте заедно, според мен би било добре да го посрещнете заедно. Това ще е начин да си покажете че държите един на друг. Вече друг е случая ако срещнеш някой за първи път, който е хипохондрик.
В такава ситуация, аз бих останал до приятелката си, предполага се че я обичам и няма да я зарежа на първата бабуна. Но не бих започнал връзка с хипохондричка.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Уф, голяма драма, какво си се завайкала толкова... ако не ти бяха казали, че е хипохондрик, щеше ли да се чудиш дали имаш бъдеще с него?
В какво точно се изразяват 'състоянията' му?
Последно редактирано от PullMeCloser : 05-08-2013 на 20:45
Everything changes, but beauty remains ...
Приеми го и бъди с него. Случило се е, когато вече сте били заедно. Ще се оправи, няма страшно. С трудностите връзките укрепват.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
първото което трябва да направиш е да замениш предписаните лекарства с някакви бонбони в същата форма (говоря сериозно), а това дали имаш бъдеще с него сама си преценяваш, всеки има някакви недостатъци но за един човек даден недостатък е приемлив за друг не
Благодаря за мненията!
Последно редактирано от airpump : 05-09-2013 на 14:47
Споко, свиква се. Майка ми е същата, постоянно има я тумор на мозъка, я белодробен рак, я някакви синдроми със странни имена, които нямат лечение. Постоянно ходи на изследвания, винаги се оказва, че всичко й е окей, скоро пак си намира нова болест и така.
Със сигурност през тази една година пак си е бил хипохондрик, но ти започваш да мислиш за раздяла след като лекар е потвърдил състоянието му. Тъпо е.
Everything changes, but beauty remains ...
Това ако е породено от някакви самовнушения. Тогава се задейства плацебо - ефектът, който по обратен път решава проблема. Обаче ако е нещо, породено от биологично разтройство, не бих я посъветвал да го направи.
Хипохондрията е нещо, което може да превъзмогне, когато види, че няма страшно в това да излезе навън и да пипа разни неща, създавай му предпоставки да се бори с това и му помагай. Това е най - доброто, което можеш да направиш.
Не бих зарязала гаджето си заради нещо подобно
А това не е ли нещо като ОКР ?
Добре,че е хипохондрик,а не некрофил,примерно.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Хипохондрията в общи линии е страх от болести. Човек изпитва панически ужас от всяко нещо, което възприеме като заплаха за собственото си здраве, било то мръсотия, вируси, ръждиви пирони, както и ухапвания от животни, мръсен въздух и прочее. Ако не се помага на такъв човек, може да си самонавие някоя страшна болест и да се разболее от нещо на нервна почва, оттам да се побърка и да има дори фатален изход в най - тежките случаи. Но ако има кой да го убеждава в това, че няма страшно и да е до него, да си пие лекарствата и да не се подлага в много стресови ситуации, може да се възстанови до 100%.
Благодаря за мненията!
Последно редактирано от airpump : 05-09-2013 на 14:48
Не му давай да чете медицинска литература. Така ще си открие много неща, които всъщност няма. Не е доживот, зависи как се процедира. Може би нещо малко крайно, но може пък да проработи. Той намира от какво да се оплаче, примерно, одраскал се е на пирон. Вземи пирона и му покажи как и ти се одраскваш, обаче леко. И му кажи, че каквото и да става, сте двамата заедно. Би трябвало да се шокира от това и да претръпне спрямо оплакването си, като го види за друг човек, който му е близък. Ще има смесени чувства и може да измести акцента от страха към някаква зараза на обърканост и това да намали плахостта му. Разсъждавам от гледна точна шоковата психология - неочаквано нещо разсейва човек от моментния му проблем.![]()
ОКР -то не се състои само в миене на ръцете
Наскоро гледах едно предаване и там имаше една жена с ОКР която се страхуваше да не хване рак
Друг мъж пък го беше страх че с мисли ще предизвика земетресения и всякакви други подобни
Бях чел за подобна ситуация, в която човек го беше страх от някакви насекоми. И само да види въпросната твар, изпада в неописуем ужас и паника. И един ден излиза в някакъв парк с някакво момиче, мисля, че му беше роднина, вижда въпросното нещо, започва да трепери, при което момичето хваща насекомото и го изяжда пред него. Човекът застава като вцепенен, започва да се смее безконтролно за някакви секунди, след което е в нещо като малък психически шок и поглед в необозримото, но от този момент нататък няма регистриран случай на панически пристъп в следствие на това, че е видял въпросното нещо.
Да живее оптимизмът!
Не бих била с такъв човек. Хипохондрията далеч не е мъжко качество и постепенно с това вайкане като дърта бабичка ще ме отблъсне от себе си.
П.П. Относно горното - трябва да видиш как се разпитват студенти по медицина дали се умира от ухапване от хамстер. Весело е.
Последно редактирано от PinkPan7her : 05-08-2013 на 21:49
Можете да пробвате с психоаналитик.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Като го обичаш какво те спира, за любовта няма граници! Спри да мислиш така , и помагаи наприятеля си. Оставиги тези чипсояди, където само плюят из форумите, за мнения.
И аз съм така, както приятеля ти, само, че при мен се дължи на лоши и натрапчиви мисли. Които се опитвам да премахна от година вече. И скоро ще стане защото съм силен![]()
Aко го обичаш, бъди до него и точка. С психолог, време и подкрепа ще се справи.
Ако ли не, напусни го така, че да не разбере, че е заради хипохондрията. Много е важно за неговото отношение към себе си!
И, бтв, не е психично болен и няма да се предаде на поколенията ви и такива страшно звучащи неща. Не е толкова голяма работа.
Последно редактирано от Deadlock : 05-09-2013 на 08:59