аз тръгнах да го карам и така не го завърших , ама ще ти споделя
при частни фирми става записването за психо , струва 50 лв, записваш се и след няколко дни от 2 до 5 дни примерно ще те извикат в малка група да го направиш. има задачи на 4-5 листа общо , задачите са като цяло мисловни заигравки , тест за интелигентност за най тъпите , от онези с подредбата на квадрати на точното място и търсенето на паттерн на някои от тестовете ти засичат време , примерно за една минута колко едни и същи букви в един ред ще намериш и т.н. за съобразителност е. аз последен спирах и нямах грешки. всеки взима листовките , стига да има търпение и да не влезе със самочувствие. имаше и на последният лист въпроси за психичното ти състояние , дали се палиш лесно,дали биеш хора,дали ще убиеш майка си и т.н. тук дори и да лъжеш както аз правих,никой не ти прави крос екзаминейшън,просто гледай да отговаряш еднакво, примерно не да напишеш че обичаш майка ти , а биеш кучета после на машината се отпусни напълно концентрирай се и недей да гледаш никой освен нея , наостри си сетивата и ще я вземеш. имаш 2 сигнала дълъг и къс тон , 2 педала, и бутони с цветове синьо зелено бяло червено жълто ... ако не се лъжа.първият път ще ти я пуснат за контрола, след това според СКОРОСТТА С КОЯТО НАТИСКАШ автоматично зададената програма ще генерира време.т.е. недей да бързаш да се правиш на батка да ръгаш клавишите много бързо , карай го леко , след това ще ти генерира бързина като на чичак с рефлекси на костенурка продължителността на машината е 5 минути , тестовете с листите 30 минути. документът ти излиза след 3 часа , листче във фолио което се подновява на 3 години. курсът ми е 500 лв при един познат обаче с малък дискаунт ,в което влиза и листовки. полигон после в града.преди мисля че нямаше в града , вече има
И още нещо , листовките СА НАПАСТ. въпросите са изрудски. Мисля че имаше 30 въпроса 2 листовки с право на грешка 2 броя , някой да ме поправи ако греша. въпросите са от сорта за товари,за тахографи,кога се използва аналогов кога дигитален,колко часа можеш да шофираш уморен,ЗА отговорност от работодател, за товарителници, за куриери, и все помярщини ,които нямаше да ми трябват но се изискват.
Ц + Е е отделна категория , караш първо Ц, после караш отново за Ц + E , друг камион с ремарке.обаче за Ц+E мисля че ти трябва 1-2 години стаж с Ц.
Последно редактирано от nosferatu23 : 05-07-2013 на 10:41