Що пък трябва да има възраст? Хората се развиват различно, има такива, които съзряват далеч по-рано от други, дори и на 20 да са, ако имат желание за семейство и знаят какво горе-долу би им дало/взело това, защо да не го създадат? Вече друг е въпросът доколко наистина тези хора са готови за подобна стъпка и колко би им коствало като емоции, парични средства и т.н. да я направят. Но е глупаво да се определя "минимална възраст". Някои хора могат да мислят по-добре на 18-19 от други, минали 25 примерно.
Ако трябва да говоря за себе си, за мен е рано още да мисля по-сериозно за такива неща и въпреки че главното ми становище е, че хората трябва да имат избор и свобода, все пак бих се изненадала, ако някой от познатите ми цъфне с новината, че ще се жени/чака дете.
Междудругото, тук на острова младежите далеч не мислят чак толкова кога е рано и кога късно. За момента знам за две двойки, едната вече си имат дете, другата пък стана официално семейство миналия месец, всички са набор 94, прясно излюпеин от гимназиите. Знам, че условията, при които те живеят са коренно различни от нашите, ама все пак 94 си е 94, няма как да не ме учуди.