- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против?
Лично аз не бих се омъжила скоро, обаче щом някои хора така са си решили - ок. Ранният брак е много лесно решим проблем, ако се окаже грешен избор - с "ранен" развод.
Обаче за раждането на деца на млади години съм твърдо против. Вече след 24/5 години да, ама преди 24(приблизително) според мен е прекалено прибързано. Познавам момиче, което забременя и се ожени на 19, вече е на 22 разведена, с дете. О друга познавам, при която ситуацията е сходна, само дето и се снима полугола за разни плакати и се мъкне по клубовете. Е, това за мене не е никакво майчинско поведение - като ти се живее, живей си, а не да правиш деца и някой друг да ти ги гледа...
Изключително малоумното изказване, не че съм учудена де.
Нито съм за, нито против. Това е едно от нещата, които са си строго индивидуални и не опират до години. Отговорният човек си е отговорен и на 20, и на 30, и на 40.
Майка ми например ме е родила доста млада, на моите години вече е била с бебе на 2г, а на мен сега ми се вижда изключително рано да имам дете. За брака е друго обаче, убедена ли съм, че той е човекът, бих се омъжила и сега. Да не говорим, че вече не е като да съм на 18.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Мхм.
Родителите ми са били на 26 и 36, когато аз съм се родила. Не мисля, че това е пенсионерско. Баща ми не е гонил кариера. Неправилно или нездравословно? Хъх? Нищо ми няма. Безсмислено? Заедно са 22 години вече и плодовете на брака им са навсякъде.
За мен няма възраст. Но мисля, че до 22-рата годишнина е рано. (поне за мен)
Нямам против. Всеки да си го направи, както му харесва. Също нищо против кариеристи, двойки без деца, самотни жени над 30 без деца, раждане след 30.
Всъщност имам няколко примера около мен за двойки, които на по 21-22 години си направиха дечица и прехвърлиха голяма част от финансовата (че и не само) отговорност за тези деца на своите родители. Това не ми харесва.
Надали някой си казва :" след две години тооооочно на тази и тази дата ще се оженя/омъжа !! и точно две години по късно ще си имам едно чудесно бебенце ..за това според мен няма точно определена възраст ..всичко идва с времето, но пък за сметка на това според мен има нормална възраст за това и тя е след 25 ..след като вече сме завършили университет ..след като сме си намерили прилична работа ..тоест всяко нещо с времето си![]()
Аз съм против ранната женитба и ранното забременяване, според мен е по-добре да се опознаем преди да се женим, пък и то в нашето малко градче всички се познаваме, а за забременяването предпочитам 1,2 години след сватбата. Нека свикнем един с друг, да се насладим на младостта.
Около 27годишна възраст за сватба, аз за бременност 28/29години ми се струва добре. Колкото по-зрели, толкова по-добре!