- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Ще карате ли бързо като вземете книжка
Мисля че въпроса ми е ясен аз другата година вземам книжка (живот и здраве) и като знам че имам кола в себе си и книжка просто ще ме сърби крака да настъпя гъста да се надяваме да нямам катастрофи и глобиА вие какво ще правите кажете
![]()
Живота е рисуване без гума за триене...
МОМЧЕ СЪМ !
ГЪСта не се натиска, докато нямаш едно 3 години активен стаж зад волана. Не си мисли, че като вземеш книжка, си станал големия шофьор. Пък и в градско аз лично не виждам смисъл клата да се сили много, защото хабиш повече бензин и в общи линии караш на газ-спирачка по светофарите, което е супер тъпо. Пък и ако видиш как карат градско най - големите състезатели и най - добрите шофьори, ще видиш, че никой не дава газ до дупка и да лети.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
То заради такива филмирани състезатели като теб стават катастрофи по улиците и загиват невинни. На такива като теб книжка не трябва да се дава.
Вие да не мислите че ще карам като олигофрен със 120 по пешеходните пътеки ще карам бързо където пътя позволява това че вие карате като пенсионери със 30 - 40...Като караш бавно пак може да стане бела, като караш бавно това не ти дава гаранция че няма да стане нещо...
МОМЧЕ СЪМ !
Тъй като колата е машина с 4 колела и много части, всяка от които може да се счупи, чисто механически, не те съветвам да се силиш много, освен ако не си сигурен в техническиото й състояние най - малко. Я ми кажи ти колко си карал, че знаеш как се държи една кола на пътя при различни скорости, различен път, настилка, окачване на самата кола и прочее? Имаш градско ограничение 50, на места 80. Това означава 40-50-55-60 и 70-80-85-90 в най - скоростния случай, ако си добър шофьор. Извънградско имаш 90, на скоростен път 120, на магистрала 140. Там може и малко отгоре. Не се прави на мъж, такова нещо не свършва добре нито за теб, нито за хората, около които караш така. Високата скорост не е опасна сама по себе си, опасен е факта, че при нея имаш дълъг спирачен път, тоест ако излезе непредвидена ситуация, не можеш да спреш навреме. Другото е, че като караш с 80 градско, както ти казах, ще те хванат поне половината светофари.
Просто ме влече бързата скорост харесва ми как ускорява колата, харесва ми рева на двигателя, харесва ми всичко някой хора естествено не ги влече това напълно нормално всеки си има харесвания, разбирамАз ако ще карам бързо ще гледам съм сам в колата да няма никой с мен защото така ще застраша само моя живот без ничии друг, а в града ще гледам да се съобразявам, без да прекалявам, достатъчно разумен човек съм за да знам къде и кога да карам бързо и къде да шофирам нормално, винаги ще спирам на пешеходни пътеки, няма да предприемам рискови изпреварвания, е какво повече се иска от мен !?
МОМЧЕ СЪМ !
Като обичаш да слушаш рева на двигателя - той реве най - много, като изключиш от скорост и я вкараш в критичните, малко тъпо изпълнение, ама ръмжи много. Като обичаш високите скорости - има полигони, там няма да си опасен за никого. Пътищата ни не позволяват много големи скорости, освен новият участък на магистралата.
Акъл се иска.![]()
Ако толкова те сърби крака да натискаш педала, ставай рали състезател. Тръпката там е много по-голяма, отколкото да пердашиш сам по магистралите и междуградските/селските пътища. За в населените места няма да коментирам.
И спря да се върти за миг земята..
от не наизуст , ако характера ти е агресивен да ще караш мноо маняшки и ще натискаш рязко гаста , тва е напълно нормално , не ги слушай тия останалитесамо гледай да не се забиеш някъде че ще ти се смеят всички , нов шофьор да се блъсне се взима на присмех нали знаеш
или да не те изръга някой в зъбите като мен например. с времето тва ще поотмине и ще спреш да се надъхваш на всеки , или поне ще намалее де , то при мен аз не настъпвам вече гаста карам много бавно но слизам да се разправям с такива които искат да се дърпат примерно само щото колата ми е по мощна
преценай си ситуацията и ще си добре
![]()
Мухаха казах ти истината ве шматкоТи ако щеш вярвай
Между другото като казахме за коли , сега съм за китосване поради агресивната ми природа
Тия неща са излишни и ако можех да ги избегня щях , че ся ме мързи да чакам
![]()
Той милия в началото ще закъсва на нагорнища,ама иначе се кани Шумахер да го раздава:Д
Аз ще си позволя един съвет да ти дам, като вземеш книжка - карай леко първата година поне, оглеждай се, дори да си с предимство. Целта ти е да добиеш двигателния рефлекс за управление. Оттам нататък можеш да си позволяваш повече.
Като влезеш в кола и се ошашкаш в големия град, било то по кръстовища, тесни улички - последното нещо,за което ще мислиш е дали ще караш бързо. Карай си бавно, такива джигити,които карат като алтави ги гледаш всекидневно по стълбовете. Има си места ,където можеш да си позволиш извън населено да вдигаш, там -ок. Ама не се прави на шумахер. Поне първоначално е хубаво да караш и с придружител. Карай спокойно,оглеждай се. Ще видиш като запишеш курс за колко неща трябва да мислиш първоначално. Не е само педал/ волан/път. Имаш огледала, ще се наложи да си разчетеш габаритите на колата , трябва и да гледаш настилката, движението около теб, с много неща трябва да се съобразяваш. Опитните шофьори си има рутина, при тях това става едва ли не механично,но при млади като нас - караш си бавно , гледаш си, в един момент ще го правиш механично,но си трябва опит. Съвет- не се гъзари пред приятелки и приятели. Карай си спокойно, няма да ти избяга скоростта.
maDamn
Авторе, ти сядал ли си изобщо на шофьорското място и имаш ли представа к'ви глупости дрънкаш.
Ще те разочаровам, ама шофирането не е "Бързи и яростни".
Иначе те разбирам и аз обичам да си отпускам крака на педала малко повече, ама никога не си позволявам да го правя градско /ако си изкарваш сам парите за бензина много бързо ще разбереш що, да не говорим колко непредвидени ситуации може да ти изскочат/ или по непознати пътища/в случай на по-натоварено движение.
Подхождай по-отговорно към шофирането, щото не си е шега работа.
Придружител лесно мога да намеря имам до себе си човек който ми е много скъп а именно баща ми който е професионален шофьор от има няма вече 25 да не кажа повече години, и той ми казва да карам нормално да не карам бързо че не искал да ме оплаква и все такива, и се замислям наистина, но какво да се прави...
МОМЧЕ СЪМ !
Послушай го. Послушай и нас. Никой не е спечелил от скорост, никой не се е похвалил заради скорост и да е получил одобрение. Нищо добро не можеш да получиш от скоростта, само лошо. Внимавай, карай внимателно, гледай правилата, поне докато свикнеш. Колко пъти си карал досега?
Да,късмет е, не предизвиквай съдбата. И смяташ ли го за похвално ? Заради идиоти,които карат все едно за хванали Господ за шлифера могат да пострадат други хора. То не е само до умението да караш кола,а до съвестта че можеш да погубиш друг,нищо че ти евентуално може да се отървеш с драскотина...
Глупаво е просто. Пред кого се доказваш. Един ден ангелът ти хранител ще е по-бавен от колата и тогава какво. Аре ...тебе да ти пишат бегал,ами ако умориш някой друг.
maDamn
Малко е. Не се мисли за голям шофьор. Както всички ти казахме, внимавай.![]()