- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Тръпката
4 години са много време и е много хубаво , че сте успели да съхраните и развиете връзката си до такова ниво . Всяка връзка има трудни моменти , възможно е да сте точно в такъв момент , но ако тези мисли не ти дават покой дълго трябва да се замислиш дали искаш да запазите връзката или всеки да поеме по пътя си . Най-добре изчакай известно време поне седмица за да си сигурна ,че тези чувства не са провокирани от нещо друго , вътрешен конфликт или нужда от почивка или развлечение . Тръпката е нормално да не е същата като в началото , но ако има страст , любов и изпитвате нужда един от друг не мисля ,че не бихте могли да продължите да сте заедно .Човешките чувства и емоции са много променливи , просто внимавай да не направиш нещо , за което ще съжаляваш под влияние точно на такива променливи чувства или мисли , които те объркват за известно време и съсипват изграждани с години отношения . Най-важното според мен е да продължите да обсъждате всичко както до момента .
М, да, права е колежката.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
не си права защото когато и аз бях в катава ситоациа постапих мъжки са горди вигидани раце и казах през народа 4е няма няма да работя без да ми се опла6та и доиде дмеокрацията и 15 боха имах спестини ас и станаха 150 лева моите пари5ки иси купих едно кожвено иаке
не то4но
таа дума "тръпка" толко ме дразни като я чуя в тоя контекст.. почти колкото "комплексиран"
демек, секи е така за спорта ги използва, ама реално никой нема обяснение кво значат
ква е ТРЪПКАТА, която искате да изпитвате ? моля, обяснете. сериозно, не се заяждам.
Обяснявам ти, че това е стимул-за живот, за емоция, за промяна, за поддържане на външния вид ако щеш. Стимул да се видиш с човека, да говорите и правите нови неща. Това е то тръпката. Дето аз толкова го търся![]()
Имам чувството, че използваме една дума с няколко значения, затова предлагам да изясниш какво имаш ти предвид "тръпка."![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Браво, бе, рапон! И така докога? Докато станете на по 50 години, минали стотици човека и реално погледнато превърнали се в човешки изтривалки... носферату23, за Бога...
Към авторката: В абсолютно всяка връзка се стига то този момент, когато страстта избледнява. Тогава се появява, както ти самата писа близост, доверие, сигурност. Това са основите на любовта, не някакви си неконтролируеми емоции, които в 90 на 100 от случаите те запокитват в едно безмозъчно състояние, което така се харесва на повечето малоумници, като този горе, който ти е дал кретенския съвет.
Ако действително си въобразяваш и се имаш за интелигентен човек, дай шанс на съзнанието си да осъзнае какво си постигнала с връзката си и какъв човек си задържала до себе си. Както казах и на примата носферату, никой не завършва добре, когато кара на първосигнален автопилот, най-вече във връзките ти с хората.
Защо не се разделите за известно време (да не се виждате 2 седмици примерно) - хем да можете да си полипсвате малко, хем да видиш дали наистина искаш да бъдеш с този човек..
Подобни експерименти са опасни и не бива да се предприемат съзнателно, тоест ако обстоятелствата ги поставят така, че да се разделят за малко (пътуване, прочее), инак ако някой от тях предложи подобно решение, то значи лично този човек е стигнал до момента, в който трябва да прекрати връзката завинаги. Разбира се, че ще си залипсват, понеже са били толкова време заедно, това дори не бива да се предполага, то е ясно. Принципно всеки може да живее без определен човек, тънката есенция е дали човек ще е достатъчно съзнателен, да осъзнае какво му се случва чрез другия до него.
Тя авторката, това е лично мое мнение, е пълна тъпачка. Не може да твърди, че е интелигентен индивид, а тя самата да се поддава на толкова низши илюзии като топлината от клечка кибрит, при положение, че има цяла камина, чакаща да я запали с тази клечка...
Няма нещо на този свят, което да остава едно и също завинаги и който си мисли, че не е така - страда. И на този "феномен" ставаме свидетели всеки ден, дори в този форум. Хората страдат, понеже са неспособни да чувстват със същността си. Жалко е.