.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Hybrid View

Exclamation Li-po батерия

1. Вярно ли е, че литиево-полимерните батерии причиняват пожари/гърмят при продължително зареждане, или само ако си я изпускал/оставял на пряка слънчева светлина?
    2. Как трябва да се зарежда такава батерия за пръв път?

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Гугъл няма ли за тебе?

В зависимост къде,как и защо си я оставил, да могат да причинят искри/пожари...
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Цитирай Първоначално написано от MaGuSs Виж мнението
    Гугъл няма ли за тебе?

В зависимост къде,как и защо си я оставил, да могат да причинят искри/пожари...
    Има Гугъл, не за това те питах. Интересува ме най-вече дали като купиш телефон/таблет с такава батерия трябва да го изтощиш на макс и тогава да го зареждаш, или направо го буташ в контакта.

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    Цитирай Първоначално написано от tutz Виж мнението
    Има Гугъл, не за това те питах. Интересува ме най-вече дали като купиш телефон/таблет с такава батерия трябва да го изтощиш на макс и тогава да го зареждаш, или направо го буташ в контакта.
    Буташ когато си искаш. Даже е добре да не се изтощават докрай. От 10 години ползвам телефони с Li-Ion / Li-Polymer, зареждам ги както ми падне, и проблем с батериите съм нямал.

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    Цитирай Първоначално написано от tutz Виж мнението
    1. Вярно ли е, че литиево-полимерните батерии причиняват пожари/гърмят при продължително зареждане, или само ако си я изпускал/оставял на пряка слънчева светлина?
    2. Как трябва да се зарежда такава батерия за пръв път?
    Li-po е същото като Li-Ion... и имал съм 50 телефона с йонни, 2 са преебаха щото лятото ги забравях навънка на слънце, не са ми гърмели батерии !
    зарежда се докато у-вото не покаже че е заредена ! тва със 12-те часа беше при Ni-Cd и Ni-MH батерии.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Литиевите батерии представляват батерии, в които основният материал за изработка е литий и има вещества, които реагират на силна слънчева светлина и вода. Ако не вадиш батерията от устройството, обаче, поне веднъж на няколко месеца, батерията може да се надуе или разтече. Разрежда се до дупка и се зарежда до дупка първите няколко пъти, за да не се допусне появата на мемори ефекта, който при литиевите батерии е по - слабо изразен, отколкото в никел - кадмиевите.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Ок благодаря ви за бързите отговори

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си