- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Какво да ям в училище?
Здравейте,
Предполагам има доста такива теми, но реших и аз да напиша една. Бях на 90 дневната диета, но в момента съм 7 клас и изпитите са ми след по-малко от две седмици и не искам да се изнервям допълнително с диети и затова я спрях, решена да я продължа след това. Въпроса е, че не искам да се тъпча с боклуци повреме на тези две седмици, а и попринцип, когато не съм на диета. Сутрин съм доста глада и не ми стига да хапвам само плод, а в училище не продават нищо здравословно, така че някакви идеи?![]()
I understand. I just don`t care !:P
Носи си сандвичи от вкъщи с пълнозърнест хляб, пък не пречи да си вземеш и един плод за междинна закуска, ако имаш повече часове през деня. : )
Момиче ^^
Хапвай у вас сутринта. Било то сандвич с пълнозърнест хляб или пък кисело мляко с овесени ядки и мед. И после голямото междучасие някакъв плод например,а ако си по-гладна - 50грама някакви ядки (ама без бирени фъстъци).
Де се изнервяш с диети? Стига спазвахте диети, щом ви е неприятно. Мразите ли се?
До колкото разбрах, всъщност си спряла диетата, но искаш да се храниш здравословно?
Матурите в 7 клас, че какво толкова? Елементарни са, а скапаните даскали ги изкарват...
Състави си хранителен режим, според целите и го спазвай. На Великден пак ли отказа диетата, заради агнешкото?
Можеш да хапваш овесени ядки/мюсли сутрин и да си носиш плод/ове в училище, или каквато и да било храна, в кутия, в чантичката. Да не би де те е срам, че си носиш от вкъщи, че и такива ги има.. (doh)
Абе, деца, не сте ли много малки за диети?
Queen of the Damned
Баничката му е работата!
Който яде мазни банички,става здрав като бик!!
*сериозна съм
Вместо само да се измъчваш с един плод, взимай си сандвич от вкъщи. Нито е срамно, нито нищо. Правиш си един сандвич с пълнозърнест хляб и сирене/кашкавал или там каквото си решиш и допълнително може да си хапнеш и плод, ако искаш. Аз лично не мога да ям преди училище , т.е веднага след ставане, затова и мисля, че сандвича от вкъщи е по-добър вариант.
Според мен по-удачният вариант е у дома да хапнеш някакъв сандвич, овесени ядки и т.н. , а за училище да си вземеш плод. Иначе вариантите са много: сандвич от вкъщи, пълнозърнести солети/соленки/бисквитки. Отиди на щанда със здравословните храни и със сигурност ще си харесаш нещо. Има едно разтворимо мюсли, казва се *Здравословна чаша* подсладено със стевия, може да си го правиш в голямото междучасие. Също в Била продават разни свежи салати от маруля, зеле, краставици и т.н. Можеш да си приготвиш домашни power bar-ове подобни на Корни, но разбира се много по-здравословни. Има много варианти стига да ти се занимава.![]()
let them have the
stage
so long
as I need not be
in the
audience.
Никой не спомена за суровите ядки.Аз постоянно ги ям в училище.![]()
Ами аз например минавам преди учлище,когато съм втора смяна или пък от предишният ден при първа,през някой от тез супермаркети и там има прясни салати и си взимам около 300 грама,което си е доста поне на мен ми идва в повече и си взимам кренвирш или нещо подобно и с тва си се наяждам досто добре и ти излиза около 2.50 лв. максимум.![]()
^ По-добре да ям лайна, с извинение, отколкото кренвирши. Поне ще им знам произхода. Ако си мислиш, че ядеш месо, дооста се заблуждаваш.![]()
Сурови ядки, плодове, Активия с мюсли
Аз обичам кренвирши и съм казала аз какво ям не задължавам никой да яде кренвирши
^И аз съм на същото мнение за Активията! По-добре обикновено кисело мляко.
Queen of the Damned
Авторке, купи си една от онези кутии за обяд с разделения - струва 3 лв в Джъмбо.
Можеш да сложиш салатка или пък само настъргано цвекло/морков, пълнозърнест сандвич, шепа ядки, сушени плодове, парче авокадо или пък някакъв плод. Варианти безброй, само мерак да имаш.
При всички положения кренвиршите са по-полезни от кроасаните,вафлите,чипсове те и снаксовете,с които се тъпчат децата днес!![]()
^ Такива неща съм чувала за кренвиршите от доста добре запознати хора с производството им, че дори и с това твърдение не мога да се съглася.