- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Притежанието на автоматично оръжие в България?
Здравейте! Четох за един закон приет през 2007г., че се забранява притежанието, складирането и тн. на автоматични оръжия. А има ли начин да се сдобия с някакво разрешително, длъжност, професия и тн, която ще ми позволи да притежавам и стрелям с подобно оръжие? Чудя се, защото много ще се радвам да притежавам такова, да ходя по стрелбищата и да си се забавлявам с него.
Опазил ни Господ такива като теб да се сдобиват по каквато и да е причина с оръжие.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Предвид форума,в който търсиш съвет ще ти кажа,че грам не си готов да стреляш с бойно оръжие ...![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Стани кадрови войник. Ще ти зачислят един Калашников.
PS: Оръжието е средство за убиване и изобщо не е играчка с която да се забавляваш. За забавление има въздушни пушки.
Последно редактирано от dimitar_ak : 12-27-2012 на 10:57
Има няколко начина за това.
1. Да станеш спец полицай.
2. Да станеш войник.
3. Да се сдобиеш незаконно.
Много ми е интересно вие стреляли ли сте някога с бойно оръжие на друго място освен в CS ?
Не е невъзможно да се сдобиеш с автоматично оръжие...Просто си сбъркал форума,където да питаш.Имаше по едно време едно списание Guns не знам дали още е по вестникарите,ако има сайт някакъв там виж,оръжейните магазини също биха те насочили.Успех
![]()
Wisdom is not measured by age.As always life is part of something greater.Embrace balance and gain strength through self.Loneliness is only a challenge to test how strong you really are.
Няма какво да го насочват, в закона си е ясно записано. Автоматично нрезно оръжие не може да се притежава от граждани. Може да си вземеш някое газово обаче![]()
автоматично иска...
Дали е по-добре идиотите да (се) стрелят с автомати, или хладните оръжия причиняват по-бавна и мъчителна смърт, но в по-малки количества?
Все пак не виждам нищо нередно в това да искаш калашник с любителска цел, че чак толкова остри мнение да получава човека, в крайна сметка, ако искам да убия някой и с вилица ще ми е удобно.
Вилицата спокойно мога да я хвана и да ти я завра в...Какво значи любителска цел?Ако си толкова тъп да смяташ оръжието за играчка,не трябва да ти дават да пипаш и макетен нож.Онзи ненормалник в Щатите щеше ли да избие толкова деца,ако имаше вилица?Разрешително трябва да се дава само на хора,които са психически стабилни и наистина имат нужда от него,а никой няма нужда от автоматично оръжие.
Не бързай със завирането, да не се изпуснеш на улицата с тоя лаф и някой друг да ти завре нещо.
Чиста играчка си е, ако се използва любителски, на стреблище и тн. Оръжие е много широк термин, и кухненски нож мога да го превърна в оръжие.
Не прибързвай с изводите, има неща, които не можеш да разбреш, отката, чуството, което ти създава когато прехвърчи гилза покрай лицето ти. Миризмата на барут.Нагара по рацетете ти от всичките патрони изтреляни. Напрежението докато сменяш пълнител крещейки ти инструктора давай, по-бързо докато хвърля пясък по тебе и те блъска и прави всичко възможно да те разконцентрира. Неща, които никога няма да ги разбереш и не се и очаква.
Обаче не всеки може да го изпита това, войниците могат за пример, някой може да не иска да убива, обаче въпреки това да иска да изпита част от удоволствието, именно за това казвам любителски, аре са къш от тука с невежите си коментари, ходи коментирай форумите за голф.
Можеш, ако си военен или някой кадрови войник. Другото е, че по стрелбища не е задължително да имаш собствено (което няма как да стане) така, че не е нужно да имаш за да стреляш по стрелбища тъй като ти си избираш там оръжието. Друг метод е на черния пазар.
И аз искам да имам за да изчистя повечето черни и червени отрепки ама няма : ).
Първо,ако някой тръгне да ми ,,завира'' каквото и да е,това ще е последното му съзнателно действие.Предназначението на кухненския нож е да реже хранителни продукти,а това на автоматичното оръжие е да убива.За това са създадени оръжията.За игра са тези с пластмасови съчми и точно такова ти подхожда,съдейки по начина по който разсъждаваш.Разбирам много добре страстта на някои хора към оръжията,но за целта има специални места и няма човек,който действително да има нужда да ПРИТЕЖАВА автомат.
Не знам колко са невежи коментарите ми,но твоите са пълни с правописни грешки и въпреки,че мразя най-много от всичко да се бия извън ринга,ако ми беше казал в лицето къш,вече щеше да си събираш зъбите.
Не знам вече какво точно да ти отговоря, жалка работа... много си силен във форумите наистина, ама колкото и да се премяташ с жалките си коментари за величие пак си оставаш тъжна гледка. Между другото от патроните няма да те спаси "ринга", а бронежилетка.Колкото и да се мислиш за велик си оставаш смъртен и на всеки, който съвестта му е в друга посока ще ти разкаже как стоят нещата.
Не си мисли, че говоря за себе си. Далеч съм премахнат от всякакви мисли да ти правя каквото и да било, както казах гледката е жалка, не си заслужава усилията.
Обясни ми какво имаш предвид с това ,,коментари за величие''.С кое показах,че се мисля за велик?Като ми отговаряш така. очакваш да си мълча ли?И един съвет.Преди да напишеш каквото и да било си събери хубаво мислите и тогава действай,защото последния ти пост изобилства от безсмислици и изрази,които не съществуват в Българския език.
Все тая, не мога да се разправям, мнението ми остава, стига да се използва оръжието за удоволствие на СТРЕБЛИЩЕ по МИШЕНИ.
Тези, които искат по хора да ходят в казармата или да заповядат в парламента, може и във пресконференцията на ДПС (rofl)
Хмм, да стрелял съм с няколко вида бойни оръжия от пистолет до пушка и карабина. Стрелял съм и с въздушни и газови. Не мисля, че ще си струва времето да стана кадрови войник за да притежавам калашник. Просто ще ходя редовно до Америка да си стрелям или ще чакам да се променят законите тукИначе - да. Изцяло с любителска цел. Обичам отката, обичам да наблюдавам възможностите на едно бойно оръжие. Не бих го използвал срещу хора дори и да ме нападат 50 човека да кажем. Има си лютив спрей, тейзър, не бих могъл да отнема човешки живот освен ако не се бия за родината си. И да, това Е играчка и моля ви господине Delvecchio не ми давайте примери за станало в Америка. Сякаш ми казвате, че не трябва да ям пържола понеже Пешо не може да я сдъвче. По тази логика да забраним и колите, понеже много хора не могат да карат и стават потенциални убийци. Аз съм навит.
Оръжието НЕ Е играчка. Всеки, който мисли обратното е идиот и никога не трябва да му се дава оръжие. Предназначението на оръжието е да убива. Единствената причина да си купиш огнестрелно оръжие е за защита. Ако не си готов да използваш оръжието срещу някого, когато ти се наложи, значи не трябва да го купуваш. Никой цивилен, като такъв, не се нуждае от огнестрелно оръжие.
Харесва ти да гърмиш - отиваш на стрелбището и гърмиш. За какво ти е да го притежаваш? За да го размахваш наляво-надясно?
Примера ти с пържолите и колите нямат никаква логика. Функцията им не е да убиват.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Направо чупите тъпомера...Няма смисъл,да се спори с някой,в чиято глава има по-малко мозъчни клетки,отколкото в консерва котешка храна.Мисля че мястото ти е точно в 'merica
http://3.cdn.tapcdn.com/images/thumb...67-animate.jpg
Мислех да пиша как може да се сдобие човек с автоматично оръжие съвсем легално, но последния цитат ме отказа тотално. Никое оръжие не е играчка. КНО с автоматична стрелба в България е забранено да се притежават от гражданите.
ЕДИН ЗА ВСИЧКИ И ВСЕКИ ЗА СЕБЕ СИ!!!
Задръстена логика друг път! Факт е, че много некадърници са отнели живота на хора с кола.
Факт е , че има и IPSC, оръжието може да се употребява и за СПОРТ.
Хората, които не одобряват оръжия за мен са много наивни, мислят си, че, ако няма оръжия няма да има и насилие.
Просто много елементарни личности се изказаха, логиката ми е, че е въпрос на гледна точка, аз, че имам нещо към оръжията не ме прави повече понетциален убиец от някой вързан в ръцете и краката качен на кола!
За оръжията трябва култура!!! Ти нямаш дори елементарна оръжейна култура даже! Но добре си се ориентирал, ако се запишеш на спортна стрелба би могъл да стреляш с пистолет. Елементарната личност си ти, защото следваш своята логика без да можеш да погледнеш нещата от страни. Но знай нещо - КНО с автоматична стрелба в България е забранено да се притежава изобщо, освен ако не си войник и ти е служебно или някоя барета.
ЕДИН ЗА ВСИЧКИ И ВСЕКИ ЗА СЕБЕ СИ!!!