.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Post Кандидатстване

Хей, здравейте. Най- накрая и аз се реших да пиша тук. Момиче, 7 клас съм и след седмица са ми изпитите по математика и български. По- математика съм супер зле- 4 за срока, да не говорим, че просто задачите от втори модул са ми супер трудни. Е, има кой да ми ги обясни и го прави, но те са различни видове... Проблемът е там, че искам да кандидатствам в най- добрата гимназия в града- математическата. Просто много ме привлича... няма да обяснявам... умирам да отида там... но знам, че няма да мога и просто се отказах. От цели 5 месеца просто супер много се притеснявам... не мога да спя... да не говорим сега- точно седмица преди ужаса как съм. Другите ме успокояват с това, че ако отида в не елитно училище (гимназия) ще съм много по- спокойна, ще имам и шансове за стипендия ( уж съм отличничка, но математиката и един друг предмет просто...) не знам просто толкова много искам да съм там... една несбъдната мечта.
    Да, знам, не ме бива по математика, а искам в ПМГ, просто там не се изучава толкова усилено.
    Някакви мнения... споделете
    Благодаря!

ІІ.Прием на ученици в VІІІ клас в ПМГ за 2011 / 2012 година.

При приема във всички паралелки в VІІІ клас за кандидатстване условията за кандидатстване са едни и същи: необходими са изпити по български език и литература и математика и оценки от дипломите по същите предмети. Срокът на обучение е 5 години.

( VІІІ , ІХ ,Х , ХІ и ХІІ клас.)

През настоящата учебна година в ПМГ “ Акад. Никола Обрешков” ще се приемат
    6 (шест) паралелки с по 26 ученици : 4 паралелки математика /английски; 1 паралелка информатика /английски ; 1 паралелка биология /английски. За повече информация относно подаване на документи, класиране, срокове за записване може да намерите в сайта на МОМН www.minedu.government.bg и сайта на РИО гр. Бургас rioburgas.org

Виж сега разгледай хубаво паралелките и си избери например ако Биологията ти харесва и си добре с Английския има такава паралелка . Там предполагам няма да е толкова интензивно изучаването на математика . Пак ще я има но ще е в границите на нормалното . Биологията и Английския ще са по повече часове и така. Погледни хубаво паралелките за Математическата гимназия в града в който ще кандидатстваш , помисли какво точно ще ти е по лесно и интересно и си избери. Успех ! И един съвет от мен ако близките ти изказват мнение се вслушай в съветите им . Аз не слушах майка си сега съжелявам и вече 4 години уча нещо коета не искам !

Проблема е там, че на изпита по математика пак ще изкарам 4 и бала ми става около 26-27, а с него едва ли ще мога да влезна.
    Но много ти благодаря даде ми полезна информация!

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Няма как да си предвидиш нещата.
    Даже в много от случаите задачите на реалния изпит, са много по-лесни от тия, които са ви давали в училище. Съдейки по мен, де.

Инак, престани да се притесняваш.
    Това не е кой знае какво, а обикновено външно оценяване за проверка на знанията ви. Ти, ако от сега се притесняваш толкова - на матурата какво ще правиш?

Ами не знам но точно при нас матурата и външното оценяване са едно нещо. И с оценките от това външно по математика и бел ще кандидатствам.

Голям фен Аватара на joannalof
    Цитирай Първоначално написано от babbe55 Виж мнението
    Да, знам, не ме бива по математика, а искам в ПМГ, просто там не се изучава толкова усилено.
    Някакви мнения... споделете
    Благодаря!
    Какво е това ПМГ,в което математика не се изучава усилено освен ако не искаш да влезеш в профил биология/химия,тогава има смисъл
    Само ти можеш да си помогнеш.Притеснението на изпита ще ти изиграе много лоша шега и може да се представиш по-зле от реалното.Аз скоро завършвам и като си спомня как се притеснявах за изпити след 7 клас и ми става смешно.Лично аз мисля,че дори да не влезеш в желаната гимназия,не ти пречи да се развиваш в посоката,която си избрал.Успех!
    Последно редактирано от joannalof : 05-15-2013 на 16:15
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Цитирай Първоначално написано от babbe55 Виж мнението
    Ами не знам но точно при нас матурата и външното оценяване са едно нещо. И с оценките от това външно по математика и бел ще кандидатствам.
    @Amore-Mio* имаше предвид матурите (изпитите) в края на 12-ти клас. Но задължителен е само изпитът по Български език, тя може да си избере дали вторият изпит да бъде по Математика.

А ти какво ще правиш в математическа гимназия, щом не те бива в математиката?
    Бтв, не му мисли толкова. Аз като се сетя за миналата година ми става смешно :d Толкова притеснение, рев, мъки.. Курсове цяла година, пробни изпити, на които имах две поредни 3ки и една мижава 4ка.. Бях толкова сигурна, че нищо няма да направя, ама накрая имах 5ца. Задачите на изпита са по-лесни по принцип. Втори модул и аз не го разбирах и нямах почти никакви точки на него. Така че, горе главата и какъвто ти е късметът
    Последно редактирано от SunT : 05-15-2013 на 21:23

Щом си зле в математиката ще ти е тегаво. По-добре недей се записвай там. Аз уча в езикова гимназия и влязох на косъм заради математиката и сега имам само 3-ки по тоя скапан предмет :/ А какво остава за МГ?

Аз също много се притеснявам, но какво толкоз? Няма да свърши света нали.. просто бъди спокойна!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си