.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Избор на професия?

Здравейте! На 17 години съм и мисля, че вече ми е време да реша какво мисля да уча по натам след като завърша за да се подготвя от рано. Не мога да реша какво точно искам да уча понеже искам да изкарвам "много пари" колкото и налудничево да звучи. Знам, че това е нещо много трудно за държава като България понеже почти всеки едва ли не се оплаква от безпаричие. Така ще ви помоля да споделите вашето мнение към кой професии да се насоча от който наистина ще имам полза след време, а не напразно учене. Мислех си за Адвокат (право), но се притеснявам дали ще успея да се реализирам в нашата страна и понеже съм много объркан младеж реших да пиша тук пък може да ми излезе късмета. Благодаря предварително!

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    Избери нещо,което харесаваш. Няма смисъл да учиш нещо си,защото от него се ''изкарват много пари''.
    Много е относително.

Да и други така ми казваха, но проблема е че аз пък искам точно това. Да избера нещо само заради парите, защото за мен те определят голяма част от живота.

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    Ами много хубаво,ама нали се сещаш,че дори и 3 висши да завършиш това не е гаранция,че ще си облян с пари.

Права си, все още има хора които си имат висшетата и накрая работят като продавач в магазин примерно. Но все пак ще може ли да посочиш конкретна професия, все пак това ми беше въпроса.

Голям фен Аватара на nosferatu23
    Цитирай Първоначално написано от whyumadzki Виж мнението
    Да и други така ми казваха, но проблема е че аз пък искам точно това. Да избера нещо само заради парите, защото за мен те определят голяма част от живота.
    ако следваш тоя принцип , дейността ти която хванеш ще е обречена на провал ще го учиш и работиш две три пет десет години и така ще се изнервиш че парите които сега си надъхан да вадиш няма да ги стигнеш никога ще имаш момент в който неприятното ежедневие ще ти убие мотивацията за пари и ще си кажеш ебал съм му майката

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Ех, то ако ставаше така, щеше ли да има хора без средства?
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Избери си нещо което ти се отдава и ти е интересно. Щото ако си калпав програмист да кажем, ще видиш голяма заплата през крив макарон. Докато ако си добър продавач примерно, можеш да се издигнеш до мениджър на магазин и да взимаш по няколко бона на месец.

Разбирам, но за момента единствената професия която ми е интересна е адвоката. Но за жалост се опасявам да не се окаже поредното временно увлечение и после както споменаха по горе " да ми се убие мотивацията " за което съм напълно съгласен.
    Violenza - Ех, то ако ставаше така, щеше ли да има хора без средства? - То не е толкова лесно, но според мен с правилната нагласа и желание нищо не пречи да станеш един заможен така да се каже човек. Сигурен съм, че всеки като малък си е мечтал един ден да има парички и да си живее живота както иска, но живота никак не е лесен.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си