- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Матурите - размисли и страсти ...
Тва есето по английски му е същата композиция като тва по български, нали? Увод и другите глупости
Доколкото знам, критериите за аргументативния текст по БЕЛ са разделени на 3х10 точки: литературни компетентности, езикови и структуриране на текста, поне така г-жата ни ги оценяваше...
По АЕ мисля че трябва да имаш увод, изложение и заключение...вие как мислите? Няма тези, няма разделяне на изложението на микротези с/д мен
46. You will be the queen of the evening. Your dress looks _____.
A) beautifully B) most beautifully C) most beautiful D) the most beautifully
КАК ИЗОБЩО ОТГОВОРЪТ Е С)???? Нали уж при превъзходна степен (superlative) трябва да има the
Щото по-скоро е intensifier ,отколкото superlative в случая.
Плюс - most понякога се използва като архаизъм за very. Шекспирови неща.
maDamn
Не знам, но започнах да се панирам и по английски.. Трансформациите много ми куцат :с
aбе кво се пaнирaш/блaнширaш... Нaли бългaрският минa,товa е нaй-вaжното. Все ще изкaрaш хубaвa оценкa. Може би aз трябвa дa се притеснявaм,зaщото съм много зле по aе ,но не се притеснявaм. Дaйте всичко от себе си и зaпaзете спокойствие,пък кaквото сaбя покaже.![]()
Мен ме хвана нервата утре да не се осера,че ще е капак на цялата помия в момента.
maDamn
Спокойно бе, хора! Матурите са супер лесни, всички ще ги вземем с високи оценки.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Някой знае ли , ако на 41-ва задача не сме посочили дали пишем Есе или ЛИС какво се прави ?
Надявам се. Пф. Нервничко ми е ,ама ще се оправя. Утре да ида и да я направя , да се свършва с матурите,че и изпити ме чакат.
Ако не си посочил/а ЛИС или ЕСЕ ти режат точки.не знам колко,ама ще са сигурно 1-2 надолу.
maDamn
Сигурни ли сте ?
Е,как да сме сигурни? Да сме проверяващи случайно?? Да си гледала, да си писала. Като си видиш резултатите ще разбереш,само можем да гадаем.
maDamn
Някой знае ли от къде мога да намеря listening- от миналите години? Аудио формат.
Благодаря все пак.
Така с тоя дъжд... утре по гео може темата да е Води![]()
успех утре!
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Ще ни върви по вода утре, страхотен дъжд се излива.![]()
You are broken, I can fix you...
Само тука не вали! Дано утре и при нас да завали, че на матурата по БЕЛ беше невероятна жега още сутринта.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en