.
Отговор в тема
Страница 5 от 44 ПървиПърви 12345678915 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 1089
    А някъде да пише задачата?

Супер фен Аватара на tonssy
    Ее, браво, благоприятна тема ви се е паднала!

Голям фен Аватара на .Wonder
    Дам, при положение, че аз съм 8 клас и отдавна съм запозната с произведението и темите, не би трябвало да представлява трудност на един дванадесетокласник.

Късмет им пожелавам, пък ще чакаме тук някой да се похвали, че е свършил добра работа

Повече от фен Аватара на Kyisi
    Не си спомням това произведение, но Хаяши е извадила голям късмет.. след като това й се е паднало на пробната! Успех на всички, а догодина сме ние.

П.с : Матурата ще излезе след приключването на изпита, нали ?

Цитирай Първоначално написано от Kyisi Виж мнението
    Успех на всички, а догодина сме ние.

П.с : Матурата ще излезе след приключването на изпита, нали ?
    Има време, ама дано и ние извадим късмет.

За матурата- мисля, че да.

Дам, както и явно формулираната тема върху "Заточеници", тази година не са я обявили заедно с произведението.

Сега прочетох за какво става на въпрос. Мен лично темата не ми харесва. .. ако я бяха дали на мен, нямаше да се справя.

Цитирай Първоначално написано от Nika95 Виж мнението
    Дам, както и явно формулираната тема върху "Заточеници", тази година не са я обявили заедно с произведението.
    Сигурно е нещо свързано с носталгията към родината, не знам, ще разберем след няколко часа

Сега прочетох за какво става на въпрос. Мен лично темата не ми харесва. .. ако я бяха дали на мен, нямаше да се справя.
    Защо?
    Върху "Заточеници" има много да се пише (при положение, че аз лично бих избрала ЛИС). На мен утре контролното ми ще е точно на Яворов, та може и за това в момента тази тема да ми се струва една от най-лесните

Добре бе хора.. гледам, че сте 95та година?! Кога сте го учили това произведение, само аз ли не съм го учила още? Дори минахме Яворов, а да не говорим, че не взехме ,, Градушка'' , ,,Две хубави очи'' и тн. Учителите ни по литература постоянно се сменяват понеже са по заместване и почти нищо не правим..

Добре бе хора.. гледам, че сте 95та година?! Кога сте го учили това произведение, само аз ли не съм го учила още? Дори минахме Яворов, а да не говорим, че не взехме ,, Градушка'' , ,,Две хубави очи'' и тн. Учителите ни по литература постоянно се сменяват понеже са по заместване и почти нищо не правим..
    Хм, произведението принципно е предвидено да се учи още в 7 клас , няма как да не сте го минали.

Дори и тогава не съм. Честно казвам. Сега го прочетох за първи път. Знам, че има такова произведение на Яворов, но мислех, че се учи в 12ти клас. Ужас.. изобщо не ни подготвят и май ще останем на максимата да разчитаме на теста.

Че ние Яворов го започнахме с "Градушка" и "Заточеници" !? Как така учителите ви пропускат едни от най-важните произведения? Като гледам какво не сте взели, предполагам, че и други произведения сте прескочили. Съветвам те да ги прочетеш сама + някакви анализи. Поне да знаеш основните неща..
    Не. Не "разчитай на теста", а на себе си.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Яворов ви е идеално. Имате и стихотворението пред вас. И идеята в него е напълно ясна, може да се пише лист след лист. Радвайте се.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Дори и тогава не съм. Честно казвам. Сега го прочетох за първи път. Знам, че има такова произведение на Яворов, но мислех, че се учи в 12ти клас. Ужас.. изобщо не ни подготвят и май ще останем на максимата да разчитаме на теста.
    Милото то : (
    То май не остава друга алтернатива от това да ги прочетеш вкъщи, ама само мога да се възмущавам, че се пропускат подобни български творения в училище..тц тц..

Учихме произведенията : ,, На Лора '' и ,, На нивата '' , а след това минахме на Елин Пелин. ох .. писна ми, а нямам пари за частни уроци. Ужас..

Цитирай Първоначално написано от .Wonder Виж мнението
    Хм, произведението принципно е предвидено да се учи още в 7 клас , няма как да не сте го минали.
    То има голяма разлика между ученето му в 7ми и 11ти клас. Щом сте минали Яворов, не би трябвало да сте го пропуснали...

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Учихме произведенията : ,, На Лора '' и ,, На нивата '' , а след това минахме на Елин Пелин. ох .. писна ми, а нямам пари за частни уроци. Ужас..
    Не се шашкай, ще се готвиш сама, не е нищо сложно. Аз нито съм ходела на уроци, нито на училище.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Цитирай Първоначално написано от Nika95 Виж мнението
    То има голяма разлика между ученето му в 7ми и 11ти клас.
    Абсолютно съгласна съм, просто дори да не е учено в по-късен етап, поне човек ще има някакви основни базови знания да напише поне мъничко за творбата. Разбира се, че в по-горните класове се разглежда по-обстойно и на по-високо ниво :3

Мега фен Аватара на tori
    Успех на дванадесетокласниците, също така и на седми клас. Стихотворението, а и автора са ми любимци. "Аз не живея, аз горя."

Няма нищо страшно, че ще минеш и без частни уроци. Никога не съм ходила, няма и да ходя. Имам късмета да съм със страхотен преподавател по БЕЛ, но и вкъщи се подготвям допълнително.
    За всяко произведение, което взимате, пиши кратък анализ/ резюме- това като съвет. На мен ученето ми е доста по-организирано по този начин.

Мега фен Аватара на Colouring
    Е, не изкарахте лош късмет, поне според мен. Да, можеше нещо още по-лесно, но и с доста трудни и гадни произведения можеха да ви зачукат. "Заточеници" е страхотна творба с ясно изразена идея, по която може да се пише много и то стойностни неща, а не само локуми. По-добре "Заточеници", отколкото любовната му лирика.

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    Цитирай Първоначално написано от Colouring Виж мнението
    По-добре "Заточеници", отколкото любовната му лирика.
    Абсолютно съгласна. Любовната му лирика е просто.. Абе радвайте се, не е нещо, по което да не може да пишете. :Д Малко със закъснение ви пожелавам успех! И приятелят ми е на изпит сега, брат ми също (7ми клас). Направо си умирам и за двамата. Дано се справят добре.
    *сън*

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    И според мен е окей. Хаяши, честито, късметлийке :Д
    Успех на всички, дано да сте доволни.
    Everything changes, but beauty remains ...

Мега фен Аватара на SurfSky
    Хора , огелпих се на матурата Там където пише да не се попълва ( а е за учителите а/у ) , си изпуснах химикала и стана една точица в това поле .... А нали не трябва да се правят никакви знаци на листа и .... На есен ли да чакам ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си